Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu

Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu

Depremin izlerini silmeye çalışan Hataylı kadınlar, ürettikleri amigurumi bebekler ve çantalar ile hem psikolojik travmayı atlatıyor hem de gelir elde ediyor.

Hatay'da yaşanan depremin ardından Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen el sanatları kursları, afetzedeler için umut ve geçim kaynağı oluyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkımın yaşandığı Hatay'da, yaklaşık 25 bin kişi hayatını kaybetmişti. Bu trajedinin ardından, psikolojik travmayı atlatmak ve hayata yeniden tutunmak isteyen kadınlar, el sanatları kurslarına yoğun ilgi gösteriyor.

Kurslarda, amigurumi oyuncaklar ve çantalar gibi ürünler üretilerek hem moral bulunuyor hem de aile ekonomisine katkı sağlanıyor. Haftanın beş günü devam eden kurslara katılan kadınlar, yeni beceriler kazanarak ürettikleri ürünleri satışa sunuyorlar. Özellikle amigurumi bebekler, 300 TL ile bin 300 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor.

Halk Eğitim Merkezi Usta Öğretici Serpil Güven, kursların amacını şu sözlerle açıklıyor: "Burada bayanlara el sanatları dersi veriyorum. Onların hem morallerini hem yaşantılarına biraz renk getirmek amacıyla beceri kursları düzenliyoruz. Ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlıyoruz. Bu kurslar, deprem psikolojisini atlatmalarına yardımcı oluyor."

Depremzede kadınlardan Hatice İnanç da kursların iyileştirici bir etkisi olduğunu belirtiyor: "6 Şubat depreminde çok ağır şeyler yaşadık. Burada Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kursu sayesinde, kendimizi iyileştirmeye çalışıyoruz. Ürettiğimiz ürünlerle hem psikolojik olarak toparlanıyoruz hem de aile ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bu kurslar, bizim için yorucu değil tam tersi, iyileştirici bir iş."

Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler