Konya'nın yeni kütüphanesindeki ağaç detayı: Proje ona göre çizildi

Konya'nın yeni kütüphanesindeki ağaç detayı: Proje ona göre çizildi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak Şehir Kütüphanesi inşaatında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Konya'da, şehrin kültürel ve eğitimsel ihtiyaçlarını karşılayacak önemli bir projenin inşası hız kesmeden devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Şehir Kütüphanesi inşaatı, şehrin simgesi haline gelecek önemli adımlardan biri olarak öne çıkıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kütüphanenin Darülmülk Projesi kapsamında yer aldığını ve şehre 20 farklı projeden biri olarak kazandırılacağını vurguladı.

Konya'nın yeni kütüphanesindeki ağaç detayı: Proje ona göre çizildi

Başkan Altay, projenin kökenine dair önemli bir bilgi vererek, "Konyalıların hafızasında Büyükşehir Belediye binası olarak bilinen alandaki binamızı maalesef deprem yeterliliği olmadığından dolayı yıkmıştık. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ticari olarak değerlendirdiğimizde milyarlarca lira edecek bir arsayı, kütüphane yaparak gençlerimize armağan etmeye karar verdik" şeklinde konuştu.

Konya'nın en güzel kütüphane binalarından birinin inşa edilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Altay, projenin içeriğine dair detayları paylaştı. "Türkiye'nin en ikonik kütüphane binalarından birisini yapıyoruz. İçerisinde ders çalışma alanlarının, etüt merkezlerinin, dijital kütüphanenin ve büyük kütüphane yapısının olduğu bir yapı oluşacak" dedi.

Projenin çevresel sürdürülebilirlik açısından da öncü olacağını belirten Altay, "Mevcut ağaçların formuna göre bir kütüphane binası şekillendirdik. Ayrıca Birleşmiş Milletler ile birlikte yürüttüğümüz, dünyada 4 pilot ilden birisi olan Konya'mızda Sıfır Karbon binaların ilk örneğini burada inşa etmiş olacağız" diye ekledi.

Konya'nın yeni kütüphanesindeki ağaç detayı: Proje ona göre çizildi

Başkan Altay, kütüphanenin içerisinde belediye hizmet alanı da olacağını belirtti. Bu alanın, vatandaşların belediye hizmetlerine kolayca erişimini sağlayacağını ve şehrin kültürel hafızasını canlı tutmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Son olarak, Başkan Altay, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, tamamlandığında gençlerin ve şehrin kültürünün zenginleşeceği bir merkez olacağına inandığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler