"Geleceğimiz Sporla Emniyette" projesi

"Geleceğimiz Sporla Emniyette" projesi

Proje kapsamında suça sürüklenme riski bulunan 9-14 yaş grubundaki 60 çocuğa iki ay boyunca özel program uygulandı

 KOCAELİ (AA) - "Geleceğimiz Sporla Emniyette" projesi kapsamında suça sürüklenme riski bulunan 9-14 yaş grubundaki 60 çocuğa iki ay boyunca özel program uygulandı.

Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansınca (MARKA) finanse edilen, Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen proje çerçevesinde 6 okuldan rehber öğretmenler ve idarecilerin yardımıyla belirlenen öğrenciler, 8 hafta boyunca jimnastik, judo, tekvando, masa tenisi ve buz pateni yaptı.

İstanbul ve Ankara'daki tarihi ve kültürel alanları gezen öğrencilerin ruhsal ve sosyal gelişiminin takibi için aileleri de proje kapsamına alındı, sorumluluk bilincinin artırılması amacıyla çocuklara psikolog tarafından terapi yapıldı.

Projenin tamamlanması dolayısıyla İzmit ilçesindeki otelde düzenlenen törende konuşan İl Emniyet  Müdürü Levent Yarımel, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürülüğünce yürütülen projenin başarılı geçtiğini ve amacına ulaştığını söyledi. 

Yarımel, şöyle konuştu:

"Projeyle sporun iyileştirici etkisinden faydalanılarak sosyal, kültürel ve sportif imkanlardan yoksun çocukların motorsal becerileriyle öz güven duygularının geliştirilmesi, koordineli hareket etmelerinin sağlanması, liderlik becerileri kazandırılması, ben merkezli davranışlar yerine işbirlikçi ve dostça davranışlar ile iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve sosyalleşmelerini amaçladık. Emeği ve katkısı geçen kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum."

Törende Yarımel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ve MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, öğrencilerle projeye destek veren kişi ve kurumlara sertifika verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler