20 bin öğretmen ataması yapılacak: İşte branşlar

20 bin öğretmen ataması yapılacak: İşte branşlar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ekonomik zorluklar ve pandemi sürecinde Türkiye'nin eğitim alanındaki atama politikalarını ve program değişikliklerini açıklayarak 20 bin öğretmen ataması yapılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'nin ekonomik ve pandemi kaynaklı zorluklarını göz önünde bulundurarak yapılan önemli atama politikalarını kamuoyuna duyurdu. Bakan Tekin'in açıklamalarına göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan uzlaşma sonucunda 20 bin öğretmenin atanması kararlaştırıldı. Atama sürecinde bakanlık, branş dağılımlarını belirlerken tüm alanlara eşit önem verdiğini vurguladı.

Atama alanlarının başında sınıf öğretmenliği (3 bin 263), özel eğitim öğretmenliği (2 bin 499), rehberlik (1597), din kültürü ve ahlak bilgisi (1594) ile İngilizce (968) branşları yer alıyor. Bu atamalarda, KPSS puanının %50'si ile mülakatın %50'si dikkate alınacak.

Bakan Tekin ayrıca, eğitim programlarında yapılan değişikliklere ilişkin sürecin önemine de değindi. Programlarda değişiklik önerisi sunanların yoğun ilgisiyle karşılaşıldığını ifade eden Tekin, bu önerilere 26 Nisan'dan itibaren 1 milyon 542 bin kez indirilen programın güncellenmesi sürecinde dikkate alacaklarını belirtti. Önerilerin titizlikle değerlendirileceğini söyleyen Bakan Tekin, eğitim camiasına yapılan bu değişikliklerin hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler