ABD Maine'deki Silahlı Saldırı Şüphelisi Ölü Bulundu

ABD Maine'deki Silahlı Saldırı Şüphelisi Ölü Bulundu

ABD'nin Maine eyaletinde 25 Ekim'de gerçekleşen ve 18 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili şüpheli Robert Card, 2 günlük kovalamacanın ardından ölü bulundu.

ABD'nin Maine eyaletinde 25 Ekim'de meydana gelen ve 18 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının şüphelisi Robert Card, 2 günlük kovalamacanın ardından ölü bulundu. Maine polisi, Card'ın cesedinin eyaletin Lewiston kentinde bulunan bir geri dönüşüm tesisi yakınlarında keşfedildiğini duyurdu.

Polis yetkilileri, Card'ın kafatasında kendini vurduğunu işaret eden bir kurşun yarasının bulunduğunu belirtti. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Card'ın 25 Ekim'deki saldırıdan sorumlu tutulduğu bilgisi gündemi sarsmıştı. Bu olay, 2023 yılında ABD'de meydana gelen silahlı saldırıların 567. örneği olarak kayıtlara geçti.

Maine Bilgi ve Analiz Merkezi, Card'ın lisanslı bir ateşli silah eğitmeni olduğunu ve orduda petrol tedarik uzmanı olarak görev yaptığını açıklamıştı. Saldırı sonrası, ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçilere silahların yasaklanması yönünde bir tasarıyı Kongre'den geçirmeleri çağrısını yinelemişti.

Olayla ilgili daha fazla ayrıntı ve soruşturmanın gelişmeleri yakından takip edilmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.