AK Parti Meram Çanakkale şehitlerini andı

AK Parti Meram Çanakkale şehitlerini andı

Çanakkale Zaferinin 101. yılı münasebetiyle AK Parti Meram İlçe Teşkilatı tarafından Konevi Kültür Merkezinde bir anma programı düzenlendi.

Programa AK Parti Milletvekili Ahmet Sorgun, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Meram Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, Meram Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir ve çok sayıda davetli katıldı. İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program Sinevizyon gösterimi ile devam etti. Daha sonra program tarihçi Abdullah Topaç hocanın kendine has üslubuyla tarih söyleşisi ile devam etti.

ÇANAKKALE BİRLİĞİN GÖSTERGESİDİR

Çanakkale zaferinin bir ruh, bir kültür olduğunu ifade eden AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdulkadir Özöğür, ''Çanakkale Zaferi insanlık tarihinin kaydettiği en şanlı aynı zamanda da en kanlı savaşlarından ve zaferlerinden birisidir. Başta İngiltere olmak üzere emperyalist sistemlerin niyetleri, Çarlık Rusyasına yardım götürme ve İstanbul’u işgal etme üzerine kurulu olsa da genel olarak İslam’ın öncü bir birliği olan şehitperver milletimizi yıldırma, bezdirme ve akabinde Müslüman milletleri hedef alma ve nihayet İslam’ı yeryüzünden silme amacı, asıl niyet olarak ifade edilebilir. Çanakkale aynı zamanda birlik ve beraberliğin en büyük nişanesidir. Birlik ve beraberliğe ziyadesiyle muhtaç olduğumuz şu günlerde Çanakkale’nin bu hayret veren tablosu bizlere ışık olmalı, yolumuzu aydınlatmalıdır.  Dünün emperyalist güçlerince, milletimize yöneltilen saldırıların bu gün başka adlar altında yapılacağını, düşmanların dâhili ve harici olabileceğini asla ve kat’a unutmamalıyız. Hz Ali’nin, “insanlar ya dinde kardeşinizdir ya da yaratılışta eşitiniz” sözüyle konuşmasını tamamladı.

BU MİLLET ASLA DİZ ÇÖKMEYECEK

Çanakkale Zaferinin iyi irdelenmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerine başlayan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ''O gün tüm dünyanın emperyal güçleri bize diz çöktüremediyse bugünde bunu başaramayacaklardır. Bu coğrafyada kalmanın ucuz olmadığını ve kolay bir coğrafyaya sahip olmadığımızı söyleyerek sözlerine devam eden Sorgun, Çanakkale’de bir zafer kazanıldığını fakat nasıl kazanıldığının üstünde durmak gerektiğini belirtti. Çanakkale’nin bizim için büyük bir ders olduğunu ve bugün dahi içinde bulduğumuz ortamın güçlüğünden bahsederken her güçlüğün peşinde bir kolaylık vardır, diyerek karanlık ne kadar koyu olursa şafak o kadar yakın demektir.'' şeklinde konuştu.

Program sonunda davetlilere Çanakkale’de savaşan askerlerin ne şartlarda mücadele verdiğini anımsatmak amacıyla askerlerin yemeği olan üzüm hoşafı ve bayat ekmek ikramı yapıldı.

Haber Merkezi