Altında son tahminler dudak uçuklattı: İşte Konya piyasalarında son durum

Altında son tahminler dudak uçuklattı: İşte Konya piyasalarında son durum

ABD'li dev bankadan gelen son tahmin, altın piyasasında ciddi bir sıcaklık yaratıyor. Bank of America, ons altının 2025'e kadar 3.000 doları aşabileceğini öngörüyor.

ABD'nin önde gelen bankalarından biri olan Bank of America (BofA), altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin yıl sonu tahminlerini güncelledi ve bu tahminler piyasalarda büyük yankı uyandırdı. Banka, ons altının 2025 yılına kadar 3.000 doları aşabileceği öngörüsünde bulundu.

Bu tahminde özellikle, Çin Merkez Bankası'nın altın piyasasını güçlendirmek amacıyla 2023 yılında 200 tondan fazla altın topladığı vurgulanıyor. Bank of America, ayrıca Çin'deki bireysel talebin de güçlü seyrettiğine dikkat çekiyor.

Banka daha önce, Fed'in 2024 yılının ilk çeyreğinde faiz indirimi yapması durumunda ons altın için 2.400 dolar tahmininde bulunmuştu. Ancak son değerlendirmesinde bu tahmini yukarı çeken banka, ons altın için 3.000 dolar ve ons gümüş için 30 dolar öngörüsünü paylaştı.

Bu tahminler, altın piyasasında yatırımcılar arasında önemli bir tartışma konusu haline gelirken, altın fiyatlarının geleceği hakkında belirsizlikler devam ediyor. Yatırımcılar, bu gelişmeleri yakından takip ederek, portföylerini güncellemeye yönelik adımlar atmaya devam edecekler.

KONYA PİYASALARINDA SON DURUM (7 MAYIS 2024)

zile.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler