Doç. Dr. Murat Kayacan

Doç. Dr. Murat Kayacan

A. Haşhaş’ın başarısı

100. Yıl Mah. A. Haşhaş’ın başarısı

Kurban Bayramı’nın 3. günü, Vali N. Çetinkaya İO Müdür Yardımcısı Numan Saraç’ın haber vermesiyle gazetemizin internet sayfasında “Sizce Konya merkezdeki ilköğretim okullarından hangisinde eğitim öğretim özel okulları aratmayacak niteliktedir?” sorusuna cevap aranan bir anketin varlığından haberdar oldum. Hatırladığım kadarıyla o gün Vali N. Çetinkaya İO ile 100. Yıl Mah. A. Haşhaş İO arasında yaklaşık on kat oy farkı vardı. İlki 1. ikincisi ise 6. sıradaydı.

Bayram tatili sona erdiğinde okullar tekrar açılınca Haşhaşlı öğretmenler ve öğrenciler de bu anketten haberdar oldular. Okulda hummalı bir çalışma başladı. Avrupa Birliği Comenius School Radio (Okul Radyosu) projesini de yürüten öğrenciler okul içinde afişlerle, dövizlerle arkadaşlarını okullarına destek vermeye çağırdılar. Sloganları da şöyleydi: “Hedef 2009 Yani hedefleri, ankette birinci olup 2009 yılına lider okul olarak girmekti.

Öğrenciler bu amaçla okul civarındaki esnafı da okullarına destek vermeye çağırdı. Benzer şekilde MSN listelerinde bulunan yakınlarına, akrabalarına ulaştılar ve okullarını tanıtıp oy istediler. Tabi bu sırada istihzalı bakış ve sözlerle karşılaştıkları da oldu: “Niye size oy verelim? Konya’da vali, kaymakam, belediye başkanları vb. makam sahiplerinin çocuklarının, yakınlarının gittiği okullar belli.” Ne var ki, öğrenciler Avrupa Birliği projesi çalışmalarının getirdiği güzel sonuçları gösterir şekilde bu soruları cevapsız bırakmıyorlardı: “Beş dilde web sayfamız var. Comenius projemiz gereği Polonya'ya gittik, Mart ayında da İspanya ve 2010 yılında da Slovenya yolcusuyuz. Selçuklu ilçesinde su tasarrufu nedeniyle Mavi Bayrak alabilen tek ilköğretim okuluyuz. Ayrıca, hijyenik olduğumuz için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Beyaz Bayrak verilen beş okuldan biriyiz. Yine bu eğitim öğretim yılının ilk yarısında bir arkadaşımız özel bir dershanenin Türkiye çapında düzenlenen ve 5700 kişinin katıldığı deneme sınavında Türkiye 3. sü oldu.”

Tabii bu kadar tanıtımdan sonra destek çığ gibi büyüdü. Sözgelimi okulun velilerinden Strazburg Üniversitesi öğretim üyelerinden Ali Büyükaslan Fransa’dan ankete destek vermişti. Kendisini okula destek vermeye teşvik eden de 1. sınıftaki minik Merve idi.

Okulun öğretmenleri de bu süreçte aktif rol aldı. Okullarındaki etkinlikleri çevrelerine tanıttılar. Bu konuda hiç de başarısız değillerdi. Okul son yıllarda büyük bir değişim geçirdi. Okulda mevcut sınıfların neredeyse %80’i velilerle işbirliği sayesinde bilgisayar, projeksiyon aleti ve 5+1 ses sistemiyle donatıldı. Velilerden Hamza Bol’un ifadesiyle okuldaki eğitim bildiği bir özel okuldakinden daha da iyiydi.

Gazetemizin anketiyle öğrencilerin en büyük kazanımı belki de kendilerine olan güvenlerinin artması, gündem oluşturmaya çalışmaları, adları nispeten daha sık duyulan okullara karşı kompleksten uzak olmaları idi.

Bütün bunları nereden mi öğrendim? 100. Yıl Ahmet Haşhaş İO velilerinden birisiyim ve çocuklarımın okulunu seviyor ve öğretmenlerini ve onları başarılarından dolayı tebrik ediyorum.

 

Önemli not: Önümüzdeki cumartesi günü (3 Ocak 2008) saat: 13:00’te Konya’daki vakıf ve derneklerin öncülüğünde, Rektörlük binası karşısından başlayıp Alaaddin tepesi etrafından devam edip Kayalıpark’ta son bulacak “Gazze’ye Destek Yürüyüşü” düzenlenecek. Vakıf ve dernek yöneticileri; kadın, çocuk, yaşlı, genç her Konyalıyı Siyonist rejimin zulmüne karşı durmaya ve Filistinli kardeşlerimize destek vermeye davet ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum