Aykut Kocaman’lı Konyaspor’un tarihi başarısının sırrı

Aykut Kocaman’lı Konyaspor’un tarihi başarısının sırrı

Konyaspor, yeni stadyumu Torku Arena ve teknik direktörü Aykut Kocaman ile kulüp tarihine geçecek bir başarıya imza atıyor.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Konyaspor, Aykut Kocaman teknik direktörlüğünde yükselişini sürdürüyor. Son olarak Gaziantepspor'u 1-0 mağlup eden Torku Konyaspor takımı, 1 puan daha kazanması halinde kulüp rekorunu kıracak. Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ardından 3. sırada yer alan Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finalde Beşiktaş’ı eleyerek yarı finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Yeni yapılan stadyum ile yükselişe geçen Konyaspor, genç oyuncularının etkili ve iyi futboluyla fark yaratıyor. Tecrübeli teknik adam Aykut Kocaman önderliğindeki Konyaspor, kendi sahasında yalnızca 1 mağlubiyet aldı. Spor Toto Süper Lig’de 24. hafta geride kalırken Abdou Razack Traore, 5 golle takımın en golcü futbolcusu konumunda yer alıyor. Sezon başında Paderborn takımından transfer edilen Alban Meha 4 gol atıp 5 asist yaptı. Ömer Ali Şahiner ve Selim Ay gibi genç oyuncular da, takımın futbolunda kilit rol üstleniyor.

Torku Konyaspor’un tarihi başarısını AjansHaber’e değerlendiren tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, “Bu öncelikle bir idari başarıdır. Sayın Başbakanımızın ve Sayın Gençlik Genel Müdürümüzün Konyalı olması oradaki tesisleşmeyi çok hızlandırdı, imkanları artırdı. Konya şu anda Türkiye’nin örnek futbol kentlerinden birisi haline geldi. Bu başarının en büyük payı Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ve ekibine verilmelidir. Bu takımın kurulması, çalıştırılması Aykut Kocaman’ın büyük başarısıdır.” dedi.

Teknik Direktör Yılmaz Vural, Torku Konyaspor’un tarihi başarısını AjansHaber’e şöyle değerlendirdi:

“BU ÖNCELİKLE İDARİ BİR BAŞARIDIR”

Ben, Konya’da bir yıkımın olduğu süreçte görev aldım. Ben ayrıldıktan sonra Başkan Ahmet Bey geldi. Bu öncelikle bir idari başarıdır. Sayın Başbakanımızın ve Sayın Gençlik Genel Müdürümüzün Konyalı olması oradaki tesisleşmeyi çok hızlandırdı, imkanları artırdı. Konya şu anda Türkiye’nin örnek futbol kentlerinden birisi haline geldi. Bu başarının en büyük payı Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ve ekibine verilmelidir.  Sayın Belediye Başkanı ve Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sayın Gençlik Genel Müdürü’nün Konyalı olması sıfatıyla kendi kentlerine yaptıkları yatırım çok önemlidir.

“TAKIMIN KURULMASI, ÇALIŞTIRILMASI AYKUT KOCAMAN’IN BÜYÜK BAŞARISI”

Konya’da önce fiziki şartların düzelmesi başarıda önemlidir ama tabi ki futbol sahada oynanan bir oyundur. Bu takımın kurulması, çalıştırılması Aykut Kocaman’ın büyük başarısıdır. Konyaspor’u benim çalıştırdığım dönemde takım küme düşüyordu. Altyapı itibariyle genç oyuncuların sayılarının artma ihtimali olan bir kenttir.

“KONYASPOR BÜYÜK TAKIMLARIN ARKASINDAN GELEN TAKIM OLACAKTIR”

Şartların hepsini birleştirdiğinizde ortaya bu başarı çıktı. Takımın ekonomisi düzelmeye başladı. Takımın kamp tesislerine kadar yenileme çalışmaları oldu. Torku Şeker firması da takıma dahil oldu. Bana göre dört dörtlük bir iş yapıldı. Bundan sonra Konya’nın futboldaki yükselişi önlenemez. Büyük takımlarla yarışan Anadolu takımları arasında başta olması mümkün hale geliyor. Hem ekonomisiyle hem tesisleşmesiyle hem de altyapısıyla Konya, büyüklerin ardından gelen takım olacaktır.

“KONYA GİBİ KENTLERİ ARTIRIRSAK FUTBOL YENİDEN HAYAT BULACAK”

Konya şu anda Anadolu’da çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. Futbolun gelişmesine yönelik, geleceğe yönelik örnek oluyor. Biz böyle örnek kentleri artırabilirsek, Türkiye’de futbol yeni baştan bir hayat bulacak. Konyaspor’u ve bu başarıda payı olan herkesi kutluyorum.

ajanshaber.com