Bakımları düzenli yaptırırsanız, LPG GÜVENLİ

Bakımları düzenli yaptırırsanız, LPG GÜVENLİ

Pilot Garage Yönetim Kurulu Üyesi Suat Emre Pilot Garage, araç bakımları ve 2016 hedeflerini Memleket'e anlattı.

Konya'dan yeni bir marka doğuyor diyen Emre, Artık insanlar araç görmek için şehir şehir gezmeyecek, bir telefonlar raporunuz ayağınıza gelecek. Bu bağlamda da 2016 hedefimiz Türkiye genelinde 90 bayiye ulaşmak" dedi.

-Pilot Garage olarak ne yapıyorsunuz, hangi alanda hizmet veriyorsunuz?

Biz ilk olarak bu işe servisle başladık. Türkiye genelinde 20 tane bayilik oluşturduk. Daha sonra Pilot Garage ekspertiz servis hizmetleri olarak tekrar bir marka oluşturduk. Kurumsal bir marka yapma adına büyük adımlar attık. Türkiye genelinde şuan itibari ile on ay gibi kısa bir sürede 35 tane bayi oluşturduk. Şuan için Türkiye’nin yüzde 80 nüfusuna hitap ediyoruz. İnsanlar güzel bir iş olarak görüyorlar, rağbet gösteriyorlar. Türkiye genelinde artık insanlar araç alırken İstanbul’a gitmek zorunda kalmayacak. Konya’dan sadece bir telefon ile aracını göstererek, aracını Pilot Garage’a yönlendirerek o aracın ekspertiz raporu Konya’ya gelecek.

img-20160221-wa0021.jpg

-Pilot Garage check-up ve ekspertiz hizmetlerini hangi bölgelerde veriyorsunuz ?

Bir ay içinde bayi sayımız 45’e ulaşacak. İstanbul, Antalya, Konya’da; Ereğli, Karaman, Akşehir, Ordu, Trabzon, Rize, Samsun, Yozgat, Sivas, Tokat, Elazığ, Kırşehir, Afyon dahil Türkiye’nin çoğu bölgesinde hizmet veriyoruz. Merkezlerimizde check up hizmeti veriyoruz.

-Alt bayilik almak için hangi şartlar gereklidir?

Bayilik, maalesef kısıtlı sayıda verebiliyoruz. Nüfuslara orantılı olarak bayilik veriyoruz. Konya için 2, İstanbul için 14, Ankara için 8 bayi belirledik. Nüfuslarına ve araçlarına orantılı olarak belirlenmiş bir bayilik sistemimiz var.

-Emre Otogaz'da sadece otogaz işi mi yapılıyor ?

Emre Otogaz, bizim toplam 4 noktada montaj yaptığımız, sadece kendi markamız, başka birine isim hakkı vererek kullandırmadığımız bir markamız. 1999’da şirketi kurduk. Konya ve çevre illerden 10 binin üzerinde müşterimiz var. Otogaz, vatandaşlarımız için vazgeçilmez bir şey olmuştur. Sebebi ise insanlar önceden çevreci olduğunu düşünmüyordu fakat çevreci özelliği ve tasarrufunu da kullanarak çok güzel bir gelişim sağladı. Emre Otogaz'da sadece otogaz işi yapıyoruz.

-İnsanlar LPG’ye neden yöneliyorlar, LPG güvenli mi ?

İnsanlar güvenli olduğunu, tasarruflu olduğunu ve çevreci olduğunu gördükleri için LPG’yi tercih ediyorlar. Kontrolleri düzgün yapıldığı zaman tamamen güvenli olduğunu söyleyebiliriz. Avrupa’da kapalı garajlara LPG’li araçlar girebiliyor. Ancak ülkemizde kapalı garajlara LPG’li araçlar giremiyor. Düzenli bir şekilde kontrolleri yapılan LPG’li araçların LPG tankı kaza anında bile kesinlikle patlamaz. LPG kullanıcısı vatandaşlarımızın, araçlarında bir gaz kokusu hissettikleri anda servislere götürmeleri elzemdir.

1418480787.png

-LPG ne kadar tasarruf sağlıyor, aracın bakımı tasarrufta ne kadar etkilidir ?

LPG benzine karşı yüzde 45 net tasarruf sağlıyor. LPG bir yakıt tasarruf sistemidir. Aracı çalıştıran bir sistem değildir. Benzin ile çalışan araca ilave olarak takılıp aracın LPG ile çalışmasını sağladığı için araçta motor bir tanedir. O, motorun sağlam ve güvenli olması gerekiyor ve o motorun bakımının yapılması gerekiyor. Aracı bakımlı olan ve LPG sisteminin bakımını düzenli olarak yaptıran bütün vatandaşlarımıza güvenlik garantisi veriyoruz.

-Kurumsallaşma noktasında hangi aşamadasınız , Türkiye içerisindeki denetimi nasıl sağlıyorsunuz ?

Anket çalışmalarımız oluyor, 11 tane pazarlamacımız var bölgeler halinde. Bu bölgeleri denetleyen ayrı bir ekibimiz var. Müşteri memnuniyeti ile ilgili geri dönüşler vardır. Türkiye genelinde 6 binin üzerinde müşterimiz var. 10 kişilik teknik ekibimiz var, onlar arızaların tamirini yapıyor ve denetliyorlar.

830494_133300026844806_1821136093_o.jpg

-2016 için hedefiniz nedir ?

Konya’dan yeni bir marka oluşturma çabası ile başladık. En az 90 bayi oluşturma hedefimiz var. Kurumsallık ve reklam çalışmalarına hız vereceğiz. Konya’da yeni bir marka daha doğmuş olacak.

-Devlet desteği ile bir çok iş yapılıyor, sizde KOSGEB desteğinden yararlanıyor musunuz ?

KOSGEB yeni girişimcilere destek veriyor ancak mutlaka bilen birilerinden destek almaları gerekiyor. Pilot Garage’ın yaklaşık 20 tanesini KOSGEB desteği ile kurduk. Türkiye’de bu konu çok bilinmiyor. İnsanlar, korkuyorlar. Hiç parası olmayana KOSGEB destek vermiyor, bir miktar parası olması gerekiyor. KOSGEB her sektörde kullanılabiliyor ama yönlendirme gerekiyor, biz de bu konuda sektörümüzle ilgili girişimcilere yardımcı oluyoruz.

-Araç sahipleri nelere dikkat etmesi gerekir?

Araçlarının bakımları zamanında yapılmalıdır. Lastik bakımları, yağ bakımları kesinlikle zamanında yapılmalıdır. Öncelikle, araç bakımlarını diğer insanlara saygısından dolayı yapmalıdır. Yakıt filtrelerinin zamanında değişimini yaparlarsa tasarruf yapabilirler. Vizeye giderken sağlam lastik takıp sonra geri sökülen bir sektör var. Bunların aşılması gerekiyor.  LPG filtrelerinin bakımlarının yapılması gerekiyor. Bu yapılan işlem aracın yağ bakımı ve filtre değişikliği periyodunda yapılması gerekiyor. Bu da araçların yakıt tasarrufu yapmalarında çok büyük katkı sağlar.

-Konya’da bazı araçları kestiriyorlar. Bunlar trafik için sorun oluşturuyor mu?

Özellikle Şahin marka araçlarda yapıyorlar. Araçları ile çevrede gürültü kirliliği oluşturuyorlar. Emniyet ve trafik yetkililerini bu konuda göreve çağırıyoruz. Daha çok dikkate, özene ve vatandaşımızı da daha çok duyarlı olmaya çağırıyoruz. 

65550_134633500044792_1594342170_n.jpg

 

Röportaj-M.Ali Elmacı