Başkan Altay'dan Latin Amerika ülkelerine çağrı: İşbirliği şart

Başkan Altay'dan Latin Amerika ülkelerine çağrı: İşbirliği şart

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanı Uğur İbrahim Altay, FLACMA Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Latin Amerika belediyelerine seslendi, daha adil ve sürdürülebilir şehirler inşa etme vizyonunu vurguladı.

Uğur İbrahim Altay, hem UCLG Başkanı olarak hem de Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı olarak, FLACMA Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Latin Amerika belediyelerine hitap etti. Toplantı, Kosta Rika'da gerçekleşti ve çok sayıda yerel temsilciyi bir araya getirdi.

Altay, konuşmasında dünyanın karmaşık bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, belediye hareketinin birlik içinde olmasının önemine dikkat çekti. Demokrasi, sosyal uyum ve adil bir gelecek için birlikte çalışma çağrısında bulundu. Uluslararası hukuka saygı duyulması ve dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

TDBB Başkanı olarak da konuşan Altay, coğrafi sınırların ötesinde, farklı kültürlerin temsilcisi olarak bulunmanın önemini vurguladı. İmkanlar ve sınırlar değişse de, yerel yönetimlerin ortak hedefinin daha adil ve sürdürülebilir şehirler inşa etmek olduğunu dile getirdi. FLACMA ve TDBB gibi teşkilatlar arasında iş birliği ve deneyim paylaşımının önemine değindi.

Konuşmasının sonunda, Altay, FLACMA üyelerine seslenerek, daha adil, sevecen ve barışçıl bir dünya için birlikte çalışma çağrısında bulundu. Yeni döneme büyük bir heyecanla başladıklarını ve yeni başkan Kelvin Cruz'a tam destek verdiklerini ifade etti. Yönetim Kurulunun çıktılarının dünya çapında etkili olmasını sağlamak için dünya teşkilatına güvenebileceklerini vurguladı ve şehirlerin geleceğini şekillendirmeye davet etti.

Başkan Altay'dan Latin Amerika ülkelerine çağrı: İşbirliği şart

Başkan Altay'dan Latin Amerika ülkelerine çağrı: İşbirliği şart

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.