Başkan Özaltun’a teşekkür

Başkan Özaltun’a teşekkür

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, İŞ-KUR işbirliği ile açılan KOSGEB destekli girişimcilik kurslarının ilk ayağı sona erdi.

Kursun sonunda Beyşehir Belediye Meclisi’ni toplantı esnasında ziyaret eden girişimci adayı kursiyerler, Belediye Başkanı Murat Özaltun’a katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür ederek, bir çiçek takdim etti. Çiçeği Başkan Özaltun adına belediye meclisinin kadın üyeleri Semra Acır ile Nermin Şan bayan girişimci adayının elinden aldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı konuşmada, Beyşehir Belediyesi’nin İŞ-KUR işbirliği ile KOSGEB destekli girişimcilik eğitimlerine bundan sonra da destek vermeye ve ilçedeki istihdama katkı sunmaya devam edeceğini söyledi. Beyşehir’de bu kapsamda yaklaşık 150 kişinin girişimcilik eğitimlerinden istifade edeceğini anlatan Özaltun, “Bunun yaklaşık 100’ünü Beyşehir merkezde ve geriye kalan 50’sini de 25’şerli olmak üzere Üzümlü ve Huğlu mahallelerimizde organize etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Kendilerine çiçek takdim eden kursiyerlere de teşekkür eden ve ortada bir başarı varsa bu başarıda herkesin payının olduğunu ifade eden Özaltun, “Ben bu 25 kişilik gruba ‘özellikle sizi takip edeceğim’ demiştim. Yani ‘almış oldukları bu sertifikayı evlerindeki odalarında değil, açmış oldukları işyerlerinin duvarlarında görmek istiyorum’ diye ifade etmiştim. İnşallah 25’inin de bire bir iş yerlerinde ki sertifikalarını görerek işyerlerinde ziyaret edip çaylarını içmek istiyorum. Zira bu genç girişimciler bizleri Beyşehir’i geleceğe taşıma noktasında yardımcı olacaklar. Sadece bu genç girişimcilerle değil içimizde sanayici meclis üyelerimiz olsun, vatandaşımız var, esnafımız var. Biz Beyşehir’le gurur duyuyoruz. Beyşehir’in sanayisi ile, Beyşehir’in insanıyla. İnşallah bu kardeşlerimizde yeni genç girişimciler olarak işe başlayacaklar ve başarılı olacaklarını umut ediyorum” dedi.

Öte yandan, Belediye Başkanı Murat Özaltun başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısının ikinci birleşiminde gündemdeki imar konuları da görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, belediyenin çeşitli birimlerine kazandırılmasına karar verilen iş makinesi, kamyon, seyir teknesi, alt yapı ve yol çalışmalarında kullanımı planlanan mini kazıcı-yükleyici, sathi asfalt kaplama aracı, ilaçlama işlerinde kullanılacak pikap ve bazı taşıtların alımına ilişkin olarak hazırlanan komisyon raporu da meclis tarafından onaylandı.

Toplantıda, belediye ve belediyeye bağlı iktisadi işletmelerde uygulanacak fiyat tarifeleri de meclis tarafından yeniden belirlendi.