Baykal kaseti de FETÖ'den

Baykal kaseti de FETÖ'den

MHP kurmaylarını şantaj kasetiyle bir bir tasfiye eden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), Deniz Baykal kasetini de Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde hazırladığı ortaya çıktı.

Terör örgütü FETÖ'nün şantajmontaj fabrikasına çevirdiği Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne (SDÜ) yönelik operasyonda tüyler ürperten deliller ele geçirildi.

Eski rektör Hasan İbicioğlu döneminde sadece MHP kurmaylarının değil, Baykal'a şantaj kasetinin de hazırlandığı iddia edildi.

BAYKAL'IN KASETİ DE ŞANTAJ ÜSSÜNDE ÇIKTI

Isparta Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç'in yönettiği operasyonla el konulan bilgisayar hard disklerinin bir kısmındaki verilere erişilebildi.

Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç'un odasında ele konulan hard disklerdeki ilk incelemede MHP'lilerin ham görüntüleri elde edildi. Daha sonra bilgisayarlarda Baykal'a ait görüntülerin de bulunması Ankara'dan gelen uzmanları şoke etti.

CHP'li bir kadın vekil ile Baykal'ın gizlice kaydedilen mahrem görüntülerinin burada montajlandığı anlaşıldı. Böylece Gülen örgütünün, MHP'den önce CHP'yi dizayn etmek üzere kirli kumpaslara başladığı ve 10 Mayıs 2010'da Baykal'ın istifa etmesini sağladığı kanıtlandı.

6 İLDE 52 KİŞİ GÖZALTINDA

Şifreli oldukları için henüz tamamen çözülemeyen dijital verilen incelenmesine devam edildiği bildirildi. 6 ilde 52 kişinin gözaltına alındığı FETÖ operasyonunda, üniversitenin 25 hard disk, 5 harici hard disk, 116 değişik hat ve operatörlere ait sim kartlar ile 4 dizüstü bilgisayara el konulmuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bir milletvekili ile çekilmiş mahrem görüntülerinin sızdırılmasıyla zor durumda kaldı. 10 Mayıs 2010'da koltuğu bıraktı. Giderken, "Komploda Gülen örgütünün suçunun bulunmadığını" açıkladı.

TAKVİM