Beyşehir'de yasa dışı av ve satışına ceza

Beyşehir'de yasa dışı av ve satışına ceza

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü'nde ve göletlerde yasa dışı avlananlar ile balık satışı yapanlara yönelik sıkı denetimler devam ediyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü ve çevresindeki göletlerde su ürünleri av yasağına rağmen yasa dışı avlanma ve balık satışıyla ilgili olarak yoğun denetimler sürüyor. 15 Mart'ta başlayan av yasağı süresince Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, gece gündüz demeden denetimlerini sürdürüyor.

Beyşehir'de yasa dışı av ve satışına ceza

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, göl çevresindeki karaya çıkış noktaları ve sazlık alanlar sürekli olarak denetleniyor. Balıkçı tekneleri ve ağların kontrolü yapılırken, yasa dışı avlanma ve satış faaliyetlerine karışanlar tespit edildiğinde ise ciddi idari cezalarla karşılaşıyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver'in de katılımıyla yürütülen denetimlerde, su ürünleri kontrol ekipleri 24 saat esasına göre çalışıyor. Yapılan açıklamada, "15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında uygulanan av yasağı süresince tüm avcılarımızın mevzuat hükümlerine uymalarını, aksi takdirde yasağa uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde yasal işlem yapılacağını hatırlatmak isteriz" denildi.

Beyşehir'de yasa dışı av ve satışına ceza

Beyşehir Gölü ve çevresindeki doğal yaşamı korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek amacıyla yürütülen bu denetimlerin devam edeceği vurgulanırken, bölgedeki ekosistemin ve su ürünlerinin korunması için vatandaşların da duyarlı olmaları gerektiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler