Çanakkale ruhu Selçuklu’da canlandı

Çanakkale ruhu Selçuklu’da canlandı

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde, Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı farklı etkinliklerle anıldı.

Selçuklu Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla birçok etkinlik düzenledi. Selçuklu Belediyesi tarafından bu anlamlı günde ilçenin farklı noktalarında vatandaşlara 30 bin Türk bayrağı dağıtıldı. Ayrıca Selçuklu Merkez Camii’nde Cuma Namazının ardından vatandaşlara Çanakkale’de şehit olan askerlerimizin kumanyası olan üzüm hoşafı ve peksimet ikramında bulunuldu. Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında SEDEP Mehteran ekibinin gösterisi de vatandaşlardan tam not aldı.

 

30 BİN TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

Selçuklu Merkez Camii’nde vatandaşlarla buluşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi’nin ilçede 30 bin Türk bayrağı dağıttığını ifade etti. Başkan Altay, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.

Selçuklu Belediyesi olarak Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla birçok etkinlik düzenlediklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “ Bu kapsamda belediyemiz birçok alanda 30 bin bayrak dağıtarak bu konudaki hassasiyetini gösterdi. Ayrıca üniversitede öğrencilerimize çat kapı tiyatro etkinliği kapsamında onlarca sınıfta yüzlerce öğrencimize bu konuda kısa gösteri sunuldu. Böylece çocuklarımızın görsel olarak bu konuda etkileşimi sağlandı. Yine SEDEP kapsamında Selçuklu Merkez Camisi’nde SEDEP Mehteran ekibinin gösterisini cemaatimizle birlikte izledik. Çanakkale bizim için büyük bir zafer ve birlik beraberliğimizin en çok hissedildiği günleri yaşıyoruz. Terör saldırılarıyla birlikte daha çok birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuna ihtiyacımız var. Bu yapmış olduğumuz programlarla bunu sağlamaya gayret ediyoruz” dedi.

Çanakkale Destanı’nın 101. Yıldönümünün değişik etkinliklerle anıldığını ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Bugün burada Selçuklu Belediyemizin öncülüğünde bir Çanakkale menüsü ikramı yaptık. Bu ikramla sembolik olarak yeni nesillere Çanakkale’yi anlama, Çanakkale’yi yaşama gerektiği mesajını vermeye çalışıyoruz. Şuna inanıyoruz ki yeni neslimiz Çanakkale’de askerlerimizin kahramanca yazdıkları hikayeleri iyi bilir ve anlarlarsa bu vatanın sahipsiz olmadığını her fırsatta dünyaya haykıracaklardır” diye konuştu.

 

KAMPÜSTE ÇANAKKALE COŞKUSU

Selçuklu Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı dolaysıyla Selçuk Üniversitesi Kampüs alanı içerisinde Çanakkale Mücadelesi’ne Konya’dan katılarak şehit düşen askerlerin künye ve fotoğraflarından oluşan sergi açtı. Gençler ayrıca hazırladıkları Çanakkale konulu çat kapı tiyatro gösterisi ile zaferlerle dolu şanlı tarihi yeniden hatırlattılar. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, genç meclis üyelerini bu güzel etkinlikte yalnız bırakmadı. İlk olarak iletişim Fakültesi’nde oynanan tiyatro gösterisini izleyen Başkan Altay, daha sonra hazırlanan sergiyi gezdi.

Tiyatro gösterisi sonrası öğrencilere hitap eden Başkan Altay, Çanakkale ruhuna vurgu yaptı. Başkan Altay, “Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümündeyiz. Aslında ne kadar anlatırsak anlatalım, ne kadar okursak okuyalım ecdadın yaptığı fedakarlığa layık bir şey yapmış olmuyoruz” dedi.

Tiyatro gösterisinin Çanakkale Destanı için bir farkındalık oluşturduğunu ifade eden Altay, “Bu anlamlı günde böyle bir çalışmaya imza atıldı ve inşallah üniversitenin tüm sınıflarında çalışma yapılacak. Bu tür etkinliklerin ihtiyacımız olan milli birlik ve kardeşliğimize katkı sağlamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.