Canlı bombanın şoke eden paylaşımları

Canlı bombanın şoke eden paylaşımları

Ankara'da 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, bomba yüklü araçta olduğu ileri sürülen Özgür Ünsal'ın, 17 Şubat'ta yine Ankara'da yapılan bombalı saldırıyla ilgili olarak Facebook'ta kınama mesajları paylaştığı ortaya çıktı.

Ankara'da 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, bomba yüklü araçta olduğu ileri sürülen Özgür Ünsal'ın, Düzce'de üniversite okuduğu sırada Alkol kullanmaktan disiplin cezası aldığı ortaya çıktı. Bu arada Özgür Ünsal'ın sosyal medya paylaşımları da dikkat çekiyor. Ünsal'ın 17 Şubat'ta yine Ankara'da askeri servis araçlarına düzenlenen bombalı saldırının ardından bu saldırıyı protesto eden paylaşımlar yaptığı görüldü. Kısa bir süre sonra benzer bir saldırının ikinci faili olarak anılacak olan Özgün Ünsal 18 Şubat günü #terörülanetliyoruz etiketiyle saldırıyı kınayan paylaşımlar yapmıştı.

Özgün Ünsal ayrıca 25 Ocak 2016 günü de, tanınmamak için uzun etek giymiş bir YDG-H militanıyla Diyarbakır Sur'da görev yapan bir kadın askeri yan yana gösteren ve "Onların erkekleri ve bizim kadınlarımız" yorumunu yapan bir mesajı kendi takipçilerine gönderdiği görüldü.

 

DÜZCE'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Ankara Kızılay'da geçtiğimiz pazar günü meydana gelen bombalı saldırıyı gerçekleştiren Seher Çağla Demir'in yanında olduğu öğrenilen 26 yaşındaki Özgür Ünsal'ın, Zonguldak'ta doğduğu, annesinin ise Trabzonlu olduğu belirlenmişti.

Zonguldak'ta 1990 yılında dünyaya gelen Özgür Ünsal'ın, 2010 yılında Düzce Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Bölümünü kazanarak, kaydını yaptırdığı anlaşıldı. İkinci öğretimde okuyan Özgün Ünsal'ın, 2010 yılında 'Yükseköğretim kurumunda alkollü içki içmek' suçundan uyarı cezası aldığı öğrenildi. Anne ve babasının ayrı olduğu ifade edilen Özgür Ünsal'ın Facebook sayfasında dondurmacı önündeki paylaştığı görüntüleri ortaya çıktı.

PKK bağlantısı bulunmadığı tahmin edilen Özgür Ünsal'ın, Seher Çağla Demir ile sevgili olduğu, hatta bomba yüklü olduğunu bilmeksizin araçta bulunduğu da iddialar arasında yer alıyor.

Seher Demir Çelik tarafından, polise karşı kamufle olmak için kullanılmış olabileceği tahmin edilen Özgür Ünsal'ın, bombalı araçta neden bulunduğuna ilişkin araştırmalar devam ediyor.