Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi hizmete başladı

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi hizmete başladı

Bakan Ersoy, Çatalhöyük'ün UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki önemini vurgulayarak, yeni Tanıtım ve Karşılama Merkezi'nin turizm potansiyeline büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Konya'da Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi'nin açılış törenine katılarak, Çatalhöyük'ün hem ülkemizin hem de dünyanın önemli arkeolojik değerlerinden biri olduğunu vurguladı.

Bakan Ersoy, açılışta yaptığı konuşmada, Çatalhöyük'ün UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer almasının, insanlığın geçmişine dair kıymetli bilgiler sunan bu antik yerleşim yerinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.

c1.jpg

Çatalhöyük'ün, tıpkı Göbeklitepe gibi medeniyetin temellerini anlamada kilit bir rol oynadığını belirten Bakan Ersoy, “Çatalhöyük, yaklaşık 9 bin yıl önceki hayat tarzına dair çok değerli bilgiler sunmaktadır. Evlerin biçimlerinden içerdikleri yapı malzemelerine, duvar resimlerinden rölyeflere kadar birçok materyal, binlerce yıl öncesine ışık tutmaktadır. Ayrıca, bu alan ülkemizde kurumsal kazı sisteminin tesis edildiği sistematik bir kazı alanı olmasıyla da büyük değere sahiptir. 1958 yılından itibaren süren kazılar, bize bu arkeolojik değeri kazandırdı” şeklinde konuştu.

c2.jpg

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi'nin açılışının ardından konuşan Bakan Ersoy, projenin Konya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, ve Mevlana Kalkınma Ajansı işbirliğiyle hayata geçirildiğini belirtti.

Merkezin 28 bin 500 metrekarelik bir alanda 2 yıl süren kesintisiz çalışmalar sonucunda tamamlandığını ifade eden Bakan Ersoy, “Bu eser, Konya'nın turizm potansiyeline büyük katkılar sağlayacak. Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, ziyaretçilere hem bilgi veren hem estetik hem de teknolojiyi en gelişmiş biçimiyle sunan bir çalışma mantığına sahiptir. Gelenlerin tarih ve arkeoloji meraklarına cevap bulacağı, sosyal ihtiyaçlarının da düşünüldüğü bir merkez olmuştur. Bu güzide eserin, Konya'mızı turizm alanında daha da çekici hale getireceğine inanıyorum” dedi.

c3.jpg

Açılışa katılan diğer protokol üyeleri de, Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi'nin Konya için önemine vurgu yaparak, projeye katkı sağlayanlara teşekkür ettiler. Açılışın ardından Bakan Ersoy ve protokol mensupları, merkezin kurdele kesimiyle resmi olarak hizmete giriş yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.