Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek:

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek:

- "(UEFA'dan gelen men cezası) Camianın enerjisini aşağı çeken bu konuyu bir daha gündeme gelmeyecek şekilde sonuca kavuşturacağız ama tüm bunları yapabilmek için camianın kenetlenmesini, birlikte Galatasaray için mücadele etmesini sağlamak zorundayız"- "


İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA'dan gelen Avrupa kupalarından bir yıl men cezasını bir daha gündeme gelmeyecek şekilde sonuca kavuşturacaklarını, bunu yapabilmek için camianın kenetlenmesi gerektiğini bildirdi.

Başkan Özbek, sarı-kırmızılı kulübün yarın yapılacak olağan mali genel kurulu öncesi AA'ya yaptığı yazılı açıklamada, kongrede çok sesli bir ortam beklediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Genel kurulumuz, tarih sahnesinde 111 yılını geride bırakmış kulübümüzün birliğini, demokratik kimliğini, şeffaflığını en özgün şekilde yansıtan değeridir. Burada her konu ele alınır. Mutlak kürsü hürriyeti vardır. Eleştiriler Galatasaray'ın daha iyiye ulaşması için yapılır, yönetimler de bu eleştirilerden gereken sonuçları çıkarır. Bu nedenle her fikrin dillendirildiği çok sesli bir ortam bekliyorum."

Dursun Özbek, "Galatasaray'ın UEFA'dan aldığı 1 yıllık men cezasını ve bunun nedenlerinin mali genel kurulda sorgulanıp sorgulanmayacağı konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

"Gelirlerinin lokomotifini oluşturan futbolda son 20 yılda 10 kez şampiyon olup, UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı kazanmış bir Galatasaray'ın günümüzde nakit akışından kaynaklı sorunlar yaşaması arzulanan bir tablo değil. Mali nedenlerle UEFA turnuvalarından men edilmemiz de kabul edilebilir değil. Bununla ilgili CAS sürecini başlattık. Olumlu sonuçlanması adına azami gayret gösteriliyor.

Geride kalan 20 yılın bilançosu ortada ama gün, sorunları tartışmaya açmaktan çok, çözüm üretme günü. Biz zaten yıllardır camianın aklını meşgul eden konularla ilgili, kendi dönemimizi de kapsayıp geçmişe uzanan bir inceleme için bu alanda dünyanın sayılı firmalarından biri ile anlaşma aşamasındayız. Camianın enerjisini aşağı çeken bu konuyu bir daha gündeme gelmeyecek şekilde sonuca kavuşturacağız ama tüm bunları yapabilmek için camianın kenetlenmesini, birlikte Galatasaray için mücadele etmesini sağlamak zorundayız. Zira Galatasaray'ın kaybedecek bir dakikası bile yoktur. Odağımız, rota ve varacağımız nokta olmalıdır."


- Mali darboğazdan çıkış reçetesi


Başkan Özbek, Galatasaray'ın mali darboğazdan nasıl çıkacağını da yarınki mali kongrede detaylı bir sunumla aktaracağını belirtti.

Buna göre, öncelikli olarak yıllardır merakla beklenen Riva Projesi üyelerin incelemesine sunulacak. Ayrıca, Beyoğlu Hasnun Galip Projesi, Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Oteli, Ali Sami Yen Spor Kompleksi içinde inşa edilecek kapalı spor salonu, mağazacılık alanında yapılan yatırımlar, Galatasaray Spor Kulübü Taçspor Tesisleri, iletişim alanında geliştirilen gelir modeli de tüm detaylarıyla üyelere anlatılacak.


- Derbi yorumu


Dursun Özbek, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile 20 Mart Pazar günü yapacakları derbi maçla ilgili görüşlerini ise şöyle aktardı:

"Bu yıl taraftarlarımızı mutlu edemediğimizin farkındayız. Yönetim de sporcular da bu durumdan rahatsız. Derbi, bunu telafi etmek adına önemli bir fırsat."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :