Gezici tarım işçilerinin çocuklarına eğitim kapısı açılıyor

Gezici tarım işçilerinin çocuklarına eğitim kapısı açılıyor

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitim sorunlarına çözüm bulmak için harekete geçti. İşte, mevsimlik gezici tarım işçiliği ile mücadelede atılan adımlar!

Konya'nın Yunak ilçesinde, mevsimlik tarım işçisi ailelerin eğitim çağındaki çocuklarının eğitim sorunlarına çözüm arayışları devam ediyor.

Mevsimlik Gezici Tarım İşçiliği ile Mücadele Eylem Planı kapsamında Yunak Kaymakamlığı'nca yürütülen çalışmalar, kamu kurumlarının, muhtarların, sivil toplum örgütlerinin ve okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarla hız kazandı. Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon, ilçe genelinde yoğunlaşan mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu yerleşim alanlarını ziyaret etmeye başladı.

Gezici tarım işçilerinin çocuklarına eğitim kapısı açılıyor

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, mevsimlik gezici tarım işçiliğinden en çok etkilenen eğitim çağındaki çocukların belirlenmesi ve eğitimlerinin aksamaması için alınması gereken tedbirler çerçevesinde çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. İşcan, "İlk gün 7 çocuğumuzun okula erişimini sağladık. Haftada birkaç kez kurulan çadır yerleşkelerini ziyaret edip, eğitim çağındaki çocuklarımızı okulla buluşturacağız" dedi.

Gezici tarım işçilerinin çocuklarına eğitim kapısı açılıyor

Yunak İlçesi, mevsimlik tarım işçisi çocuklarına eğitim kapısını açarken, bu adımın çocukların gelecekleri için önemli bir adım olduğu vurgulanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler