Gram altın yeni rekora imza attı: 2 Bin 420 Lira

Gram altın yeni rekora imza attı: 2 Bin 420 Lira

Güvenli liman arayışındaki yatırımcıların ilgisini çeken gram altın, ons altındaki yükselişe paralel olarak 2 bin 420 liraya çıkarak tarihi bir rekora imza attı.

Uluslararası piyasalardaki ekonomik dalgalanmalara rağmen gram altın, yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Küresel piyasalarda ons altın, enflasyon endişeleri ve jeopolitik gelişmelerin etkisiyle değer bulurken, gram altın da bu yükselişe paralel olarak tarihi bir rekora imza attı. Ons altın 2 bin 177 dolar seviyelerini görürken gram altın da 2 bin 420 liraya kadar yükseldi.

Kapalıçarşı'da kuyumcularda hareketlilik yaşanırken, altındaki yükselişin sebeplerine dair konuşan Günay Güneş şunları söyledi:

"Altında 10-15 gündür yükseliş trendi var. Orta Doğu'daki belirsizlik ortamı, ABD Merkez Bankası'ndan gelen açıklamalar altın fiyatlarının dalgalanmasında etkili oluyor. Vatandaşlar enflasyondan korunmak için de altına talep gösteriyor. Ülkemizde gram altın uzun vade yatırımı olarak tercih ediliyor. Has altının Kapalıçarşı'da gram fiyatı 2 bin 420 lira, çeyrek altın 4 bin lira tam altın 16 bin liradan satılıyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.