İHL mezunlarından Akpınar’a ziyaret

İHL mezunlarından Akpınar’a ziyaret

Hocacihan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği heyeti, Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ileterek merkezi ezan ve vaaz sisteminin iptal edilip müstakil hale getirilmesinden dolayı destekl

Dernek yetkililer Akpınar’a, “Hocacihan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğimizi, 2011 yılında, mezunları bir araya getirip, okul ve öğrenciler adına faaliyetler yapmak için lüzum üzerine kurduk. Okulumuz şu an 72 derslikte 155 öğretmen 2450 kız ve erkek öğrenci mevcudu ile şehrin en kalabalık okullarından olarak eğitim- öğretime devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının ve şahsınızda Konya Müftülüğü'nün, özellikle cami ve gençler üzerine yaptığı faaliyetlerin sürekli destekçisi olacağız. Geçmişte, camiyi korumak kollamak adına camiden ve dinden soğutulan nesillerin çocuklarını tekrar camiye ısındırmak adına yapılan her projede sizlerle beraberiz. Göreve gelmenizden sonra, merkezî ezan ve vaaz konusunda attığınız adımları, sadece bir ezan-vaaz konusu olarak görmüyor, 28 Şubat sonrası oluşan vazifeden sıyrılma, üzerinden “yük” atma, hazırcılık, köhnelik, pasiflik gibi olumsuzlukların üzerine çekilmiş bir sünger ve yeni bir uyanışın başlangıcı olarak telakki ediyoruz. Camilerin artık sadece namaz kılındıktan sonra kapısının kilitlendiği bir yer olmaktan çıkıp, gerçek işlevi olan, nesillerin şekillendiği, imam- cemaat dayanışmasıyla ortaya sinerjinin çıktığı, yönümüzü tayin edici pusulalar haline gelmesini canı gönülden destekliyoruz. Cuma günleri okunan hutbelerinde ele alınarak, belirli gün ve haftalara endeksli, cemaate mesafeli bir dille oluşturulmuş kalıplardan çıkarılıp, temel ahlak, Müslümanlığı hangi temellere inşa etmemiz hakkında, tevbe gibi güncel aksaklıkların giderilmesine dönük, günlük dille yazılmış, haftada bir onbeş dakikalığına camiye uğrayan insanımızın kalbine tohum saçan kelimelerle bezeli içten hutbeleri görmeyi de arzu ediyoruz” diyerek teşekkür etti.