Infantino'dan maaş açıklaması

Infantino'dan maaş açıklaması

FIFA Başkanı Infantino: "Maaşımın ne kadar olduğunu henüz bilmiyorum. Bu benim önceliğim değil, elbette bir maaşım olacak. Benden önceki başkanın geçen sene ne kadar kazandığını biliyorum. Maaşım belli olduğunda açıklayacağım"-"Bence FIFA'nın genel sekret

NYON (AA) - FIFA Başkanı Gianni Infantino, maaşının ne kadar olduğunu henüz bilmediğini, öğrendiğinde açıklayacağını söyledi.

İsviçre'nin Zürih kentinde bulunan FIFA Merkezi'nde yapılan İcra Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Infantino, eski FIFA Başkanı Sepp Blatter'in geçen yılki maaşının 3 milyon 634 bin dolar olduğunun açıklanmasının ardından kendi maaşı hakkındaki soruya, "Maaşımın ne kadar olduğunu henüz bilmiyorum. Bu benim önceliğim değil, elbette bir maaşım olacak. Benden önceki başkanın geçen sene ne kadar kazandığını biliyorum. Maaşım belli olduğunda açıklayacağım" cevabını verdi.

FIFA'ya atanacak yeni genel sekreter hakkında da değerlendirmelerde bulunan Infantino, "FIFA genel sekreterinin atanması için bir süreç olacak. Genel sekreter, önümüzdeki aylarda belli olacak" dedi.

Amerika kökenli bir genel sekreter tercih edip etmediğine ilişkin soruya ise Infantino, "Bence FIFA'nın genel sekreteri, Avrupalı olmamalı çünkü başkanı Avrupalı. Çeşitliliği sağlamalıyız. Kafamda bir isim olsaydı şimdiye kadar açıklardım. Avrupalılar dışında tüm adaylara açığız" ifadelerini kullandı.

Infantino, 2026 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak ülkeler hakkındaki detayların, mayıs ayında Meksika'da düzenlenecek toplantıda ele alınacağını belirtti.


- Dünya Kupası'na yeni sponsor


Öte yandan, Çin ticari mülkiyet şirketi Wanda, gelecek dört FIFA Dünya Kupası'nın sponsorluğunu yapacağını açıkladı.

Çin şirketiyle yapılan anlaşmanın finansal boyutu hakkında detay vermekten kaçınan Infantino, anlaşmanın gizli olduğunu ve açıklanmayacağını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :