Konya'da kültür sanat

Konya'da kültür sanat

Konya Devlet Tiyatrosu, "Dördüncü Ay" adlı oyunu sahneleyecek

Konya Devlet Tiyatrosu, "Dördüncü Ay" adlı oyunu izleyiciyle buluşturacak.

Björn Boström'ün yazdığı, Alpay Aksum'un yönettiği oyunun dekor ve kostüm tasarımı Gözde Yavuz, ışığı Hakan Özdemir, müziği ise Gürkan Çakıcı'ya ait.

Gerçek bir hikayenin anlatıldığı oyunda, kadına yönelik şiddetin en yaygın tezahürlerinden olan ve dil, din, ırk farkı gözetmeksizin işlenen namus cinayeti konusu işleniyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 19 Mart Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde Konya Devlet Tiyatrosu sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

- Türk Sanat Müziği Konseri

Süreyya Yıldız Kız Kur'an Kursu tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan "Çanakkale/Nöbet Sırası Kimde?" piyesini oynanacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında, yarın saat 14.00'te Mevlana Meydanı'nda, 15.00'te de Zafer Camlı Köşk'te "Mehteran halk konseri" verilecek.

Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ise Mevlana Kültür Merkezinde cumartesi günü ise saat 19.30'da Türk Sanat Müziği Konseri icra edecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :