Konya'da Nisan ayında 19 Deprem! Yer Hareketleri Durmuyor

Konya'da Nisan ayında 19 Deprem! Yer Hareketleri Durmuyor

Konya'da son 24 saatte 6 deprem meydana geldi. Dün Tuzlukçu, Meram, Karapınar, Emirgazi ve Bozkır'da sarsıntılar kaydedildi. Nisan ayında Konya'da toplam 19 deprem gerçekleşti.

Son Depremler Emirgazi ve Bozkır'da

AFAD'ın verilerine göre, son depremler Emirgazi ve Bozkır'da meydana geldi. Bozkır'ın Dereköy Mahallesi'nde 1.5, Emirgazi'nin Gölören Mahallesi'nde ise 1.9 büyüklüğünde depremler kaydedildi. Emirgazi'de ikinci bir deprem daha oldu ve bu depremin büyüklüğü 1.5 olarak ölçüldü.

d1.jpg

Depremlerde Can Kaybı Yok

Neyse ki, Konya'da meydana gelen depremlerde can veya mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

d2.jpg

Konya'da Nisan Ayında 19 Deprem

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Konya'da yer hareketliliği arttı. 6 Şubat 2023'ten bu yana geçen 1 yıllık sürede Konya'da 19 deprem kaydedildi.

Konya Deprem Bölgesine Yakın

Konya'nın Karapınar ve Emirgazi ilçeleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeye en yakın ilçeler arasında yer alıyor.

d3.jpg

Uzmanlardan Uyarı

Uzmanlar, depremlere karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini ve binaların sağlamlığının kontrol edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.