Konya'dalar: Her an karşınıza çıkabilirler

Konya'dalar: Her an karşınıza çıkabilirler

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın başlattığı 24 saat kesintisiz denetimlerle vergi kaçakçılarına karşı büyük operasyon! Firmalara yüklü cezalar ve kapatma cezaları geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi kaçakçılarına karşı sert önlemleri devam ediyor. 81 ilin tamamında başlatılan 24 saat kesintisiz denetimlerle vergi kaçakçılarına göz açtırılmıyor. Ticari araçların giriş çıkışlarında yapılan kontrollerde belgeler titizlikle inceleniyor ve usulsüzlük tespit edilen araçlara 4 günde 29 milyon lira ceza kesildi.

Bu yıl vergide denetim yılı ilan eden bakanlık, ilk etapta lira, KDV oranları ve IBAN hesapları üzerinde detaylı bir inceleme başlattı. Hileli KDV oranı uygulayan ve IBAN hesaplarını kiraya veren mükellefler tespit edilerek cezalandırılacak.

İkinci aşamada ise hemen her sektör sıkı bir denetime tabi tutuluyor. Gıda, inşaat, kuyumculuk, enerji gibi alanlarda faaliyet gösteren firmaların faturaları detaylı bir şekilde incelenirken, hesap hareketleri de titizlikle takip ediliyor.

Usulsüzlüklerde idari para cezalarının yanı sıra, firmalara kapatma cezaları da uygulanabilecek. Vergi kaçakçılarına karşı bu sert önlemlerle kayıt dışılığın önüne geçilmesi ve vergi gelirlerinin artırılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler