Milli Tekvandocu Hatice Kübra İlgün'ün hedefi altın madalya

Milli Tekvandocu Hatice Kübra İlgün'ün hedefi altın madalya

18 yıldır tekvandoya adanmış bir yaşamın hikayesi: Hatice Kübra İlgün, Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Paris'te altın için hazırlanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün gururu milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün, 13 yaşında tekvando sporuna adım attığı günden bu yana 18 yıl geçirmiş. Enerjisini atmak için başladığı bu spor, onun hayatında büyük dönüşümlere sebep olmuş. İlgün, çocukluğunda enerjisini atma ihtiyacını karşılamak ve bir antrenörün kendisine uygun olduğunu keşfetmesiyle tekvandoya adım atmış. O günden bu yana ulusal ve uluslararası alanda birçok başarı elde etmiş. Avrupa şampiyonlukları, dünya şampiyonalarında elde ettiği dereceler, Akdeniz Oyunları'nda kazandığı şampiyonluklar ve 2021 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya gibi başarılarla dolu bir kariyerin sahibi olmuş.

Milli Tekvandocu Hatice Kübra İlgün'ün hedefi altın madalya

Geçtiğimiz günlerde Sırbistan'da düzenlenen 21. Sırbistan Open Taekwondo Turnuvası'nda gümüş madalya kazanan İlgün, şimdi gözlerini 10-12 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Tekvando Şampiyonası'na çevirmiş durumda. Ancak İlgün için asıl hedef, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyayı boynuna takmak. Kendisi için Avrupa Şampiyonası'nın bir provası niteliğinde olduğunu belirten İlgün, olimpiyatların asıl hedefi olduğunu vurguluyor.

Milli Tekvandocu Hatice Kübra İlgün'ün hedefi altın madalya

Hatice Kübra İlgün, sporculuk kariyerinin yanı sıra üniversite eğitimini de tamamlayarak beden eğitimi öğretmeni olmuş. Sporun kendisine sağladığı avantajları ve başarılarının hayatındaki olumlu etkilerini vurgulayan İlgün, gelecek nesillere örnek olmanın kendisini mutlu ettiğini belirtiyor.

Son olarak İlgün, herkesin sevdiği işi yapması gerektiğini ve sporun sağlık için önemine vurgu yapıyor. Başarıya odaklanmanın yanı sıra sevdiği işi yapmanın da önemli olduğunu ifade eden İlgün, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanıp ülkesine dönmek istediğini dile getiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler