Anadolu Lisesi'nde tuvalet rezaleti

Anadolu Lisesi'nde tuvalet rezaleti

Ereğli Anadolu Lisesi’nin erkek öğrenci tuvaletlerindeki bakımsızlık rezaletinin uzunca bir süredir sürdüğü öğrenildi.

Ereğli Anadolu Lisesi’nin tuvaletlerinin bakımsızlığı ve temizlenmeyişi öğrenci velilerinden tepki topladı. Lisenin zemin katındaki erkek öğrenci tuvaletlerinin bazılarının kapısı sökülmüş ya da kırılmış olmasından şikâyetçi olan öğrenciler ve öğrenci velileri, tuvaletlerin kötü koku  nedeniyle kullanılamaz durumda olduğunu belirtiyorlar.

700’ü aşkın öğrencisi bulunan okulun tuvaletlerinin uzun süredir bakımsız olduğunu belirten bir veli gazetemize şu açıklamayı yaptı:

 

"Bir gün oğlum okuldan erken geldi. Nedenini sorunca ishal olduğu için kendini eve zor attığını söyledi. "Tuvalete neden okulda gitmediğini" sorunca şok olacağım bir cevapla karşılaştım. Çocuk “Baba tuvaletlerin kapısı yok ki” dedi. İkinci bir şoku da ‘Ne zamandan beri böyle’ dediğimde yaşadım. Çocuk 'Ben bu okula başladığımdan beri hep böyleydi’ demez mi? İnanamadım okula kendim gittim, erkek öğrenci tuvaletlerini bir bir gezdim. Gördüklerim karşısında şaşkınlığımı ifade edecek kelime bulamıyorum. Gerçekten de zemin kattaki tuvaletlerin kapısı ya hiç yok ya da kırık bir vaziyette kenarda duruyor. Ayrıca kokudan içeriye adım atma imkânı yok. Üst kattakilerin kapısı var ama oralarda da temizlik namına bir şey aramayın.

Ereğli’nin en başarılı çocuklarının okuduğu bu okulda erkek öğrenciler için toplam 6 kabin var. Bunun da ikisinin kapısı yok. Bu çocuklara böyle temizlikten ve bakımdan uzak bir ortamda ne öğretebilirsiniz?"

Memleket-Ereğli