Obezite ile mücadelede kadınlara destek

Obezite ile mücadelede kadınlara destek

Selçuklu Belediyesi ve Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile yürütülecek olan “Selçuklu Sağlıklı Yaşam Merkezi Projesi” düzenlenen program ile tanıtıldı.

Selçuklu Belediyesi, ilçede yaşayan kadınların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. Obezite ile mücadele edilmesini amaçlayan “Selçuklu Sağlıklı Yaşam Merkezi Projesi” Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile yürütülecek. Yenikent Spor Salonu’nda tanıtımı yapılan proje kapsamında Gazalya Hatun Mahalle Konağı’nda uygulanacak eğitimlerle kadınların psikolog, diyetisyen ve antrenör eşliğinde kilo vermeleri sağlanacak.

Kadınların kaliteli bir yaşam sürdürebilmeleri için beden ve ruh sağlığının korunmasının önemine dikkat çeken Dr. Sema Kurucu Ödük, “Son yıllarda istatistikler göstermiştir ki obezite hızla ilerlemekte ve çok ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Obezite tedavisinde multidisipliner yaklaşımlar ve diyetisyenlik danışmanlık hizmetlerinden tek başına istenilen yarar sağlanamamakta, ekolog, psikolog ve antrenör desteğinde eğitimler verilmesi gerekmektedir. Bu amaç doğrultusunda Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Selçuklu Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Selçuklu Belediyesi Gazalya Hatun Mahalle Konağı bünyesinde Selçuklu Sağlıklı Yaşam Merkezi kuruldu. Beden kitle endeksi 30 ve üzeri olan hanımlara belediye sosyal tesislerinde antrenör desteğine ilave olarak ücretsiz psikolog, diyestisyen ve danışmanlık hizmetleri ile eğitimler ve seminerlerden yararlanma imkanı sunuluyor” dedi.

Kadın hayatında beslenme ve obezite konusuna dikkat çeken Sağlıklı Yaşam Merkezi Diyetisyeni Gamze Güleçoğlu, “Kadınlar olarak beslenme konusunu hayatımızda daha ön planlara getirmek zorundayız. Kilo vermenin bazıları için kolay bir iş olduğu algısı var. Fakat bunun bir ömre yayılması özellikle bayanlar için çok önemli. Bu esasa dayanarak diyetisyen, antrenör ve psikolog eşliğinde programımızı sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Tüm kadınların ortak problemlerinden birisinin de kilo problemi olduğunu ifade eden Psikolog Gülhan Turpçu ise, “Kilo problemine yol açan çok fazla faktör olmakla birlikte bu problemin temelinde psikolojik kökenler yatmakta ve dış görünümü etkilemektedir. Kilo problemi genel olarak fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan yaşam kalitemizi çok fazla etkilemektedir ve kadınlarda ruhsal problemlere yakalanma riskini arttırmaktadır. Selçuklu Sağlıklı Yaşam Merkezi Projesi ile kadınlarda kilo probleminde davranış değişikliğini oluşturarak kalıcı olarak kilo vermelerini sağlamayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kanser ve kanserden korunma yöntemlerinden bahseden Dr. Gülden Ünver’in sunumunun ardından programa katılan yaklaşık 500 kadın toplu olarak spor ve egzersiz faaliyeti yaptı. Haber Merkezi