Olimpiyatçıların yolu Konya’dan geçecek

Olimpiyatçıların yolu Konya’dan geçecek

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nden çok sayıda sporcuyu 2020 olimpiyatlarına göndermeyi hedeflediklerini ifade etti

 

Spor Servisimize özel açıklamalarda bulunan Ömer Ersöz, olimpiyatlara katılacak sporcuların yolunun Konya’dan geçeceğini belirtti. Ersöz, ‘Meram’a yeni tesisler yapılacak ve 3 yıl içerisinde bu tesisler bitmiş olacak. Antrenman salonları, amatör branşların tesisleri gibi yatırımlar olacak. Artık Meram ve Karatay’a tesislerde yapılacak. Konya büyük bir metropol şehir olarak değerlendirilecek. Bundan sonra Konya’nın sporda meyvesi bu şekilde alınacağına inanıyorum. Bu planlamalara uygun yatırımlar yapılıyor. Bu tesisler tamamlandıktan sonra sporcu ve ziyaretçi sayılarımız yaklaşık üç kat artacak. Konya Avrupa ve dünya olimpiyatlarına en fazla sporcu gönderen bir il olacak” şeklinde görüş belirtti.

YATIRIM YÜZDE 500 ARTTI
Spora yatırımın son 2 yıl içerisinde yüzde 500 oranında artığını da sözlerine ekleyen Ersöz, şunları kaydetti: “Spora yaptığımız yatırımlarda son iki yıl içerisinde yüzde 500 oranında artış oldu. Konya’da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi var. Tekvando, Halter Bayanlar ve Bisiklet Erkekler branşlarında yatılı olarak hizmet veriyor. Atletizm ve Atıcılık bunların yanında devam ediyor. Şu anda Judo ve Jimnastik branşları da gelecek. Buradaki hedef 2020 olimpiyatlarıdır. Bisiklette Ahmet Örken olimpiyatlara katılacak. 2020 olimpiyatlarına bu merkezden daha çok sporcu göndermek için çalışıyoruz. Belediyelerimizin de bu konuda spor merkezleri açarak daha fazla kitle bulmamızı sağlıyorlar. Selçuklu belediyesinin açtığı branşlar spora olan katkıları artırıyor ve bu bizi mutlu ediyor.”

Servet Çolak / memleket.com.tr