Sağlık Bakanlığı'ndan tahsis edilen 7 yeni ambulans 7 ilçede hizmet verecek

Sağlık Bakanlığı'ndan tahsis edilen 7 yeni ambulans 7 ilçede hizmet verecek

Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen 7 tam donanımlı ambulansın hizmete girişini kutladı. Yeni ambulanslarla birlikte Konya'da 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde görev yapan ambulans sayısı 133'e yükseldi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen 7 tam donanımlı ambulansın hizmete başlaması dolayısıyla bir tören düzenledi. Yapılan törende, ambulanslar 112 Acil Servis istasyon sorumlularına teslim edildi.

Törene katılan Konya Valisi Vahdettin Özkan, sağlığa erişimin önemine vurgu yaparak, yeni ambulansların sağlık hizmetlerini daha da iyileştireceğini belirtti. Vali Özkan, 112 acil sağlık hizmetlerinin sağlıkta erişimi etkinleştirmekte önemli bir role sahip olduğunu ifade etti. Sağlık Bakanlığı ve hükümetin duyarlılığıyla, sağlık çalışanlarının özverili çabalarıyla insanların taleplerine cevap verildiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı'ndan tahsis edilen 7 yeni ambulans 7 ilçede hizmet verecek

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ise 2023 yılında 200 bin vakaya dakikalar içinde ulaşan 112 ekiplerinin, yeni eklenen ambulanslarla daha kaliteli ve hızlı hizmet sunacaklarını belirtti. Konya'da ambulans sayısının 133'e ulaştığını açıklayan Prof. Dr. Koç, bu güçlü araç filosunu ilin kazanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü olarak 2023 yılında 68 olan istasyon sayısını 98'e çıkarttıklarını ve ambulans sayısını artırarak yaş ortalamasını düşürdüklerini belirten Prof. Dr. Koç, 70 istasyonlarını yenileme hedeflerine en kısa sürede ulaşmayı arzuladıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'ndan tahsis edilen 7 yeni ambulans 7 ilçede hizmet verecek

Vali Vahdettin Özkan ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç tarafından ambulans anahtarları, 112 Acil Servis istasyon sorumlularına teslim edilerek, yeni ambulanslar dualar eşliğinde görev yerlerine uğurlandı. Yeni ambulanslar Ereğli, Beyşehir, Kulu, Yunak, Hadim, Karatay ve Selçuklu ilçelerinde hizmet verecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler