Samsun'da Gidilecek En Güzel Mekanlar

Samsun'da Gidilecek En Güzel Mekanlar

Samsun'da Gidilecek En Güzel Mekanlar

Samsun haber sitesi Gazete Gerçek, şehrin en güzel mekanlarını objektif haber anlayışı ile sizlere sunuyor. Turistik açıdan dikkat çekici bir şehir olan Samsun, Karadeniz seyahatini taçlandırmak isteyen pek çok kişinin ziyaret ettiği bir şehirdir. Mutlaka görülmesi gereken yerleri, denenmesi gereken yemekleri ve binlerce farklı mekanı ile Samsun eğlenceli bir seyahat imkanı sunar.

Samsun seyahati öncesi görmek istediğiniz yerler hakkında planlama yapmak için yaptığınız araştırmanın objektif olması önemlidir. Objektif haber anlayışı ile duygular katılmadan yazılan haberlere Gazete Gerçek ile ulaşılabilir. İnternet bağlantınızın olduğu her yerden ulaşabileceğiniz bir haber sitesi olan Gazete Gerçek, Samsun'da görmeniz gereken yerler hakkında sizlere detaylı bilgi aktarır. Böylelikle seyahatiniz boyunca nerelere gitmeniz gerektiğini öğrenir, planlama yaparak eğlenceli bir seyahat yaşama şansı yakalarsınız.

Atakum’un Eşsiz Güzelliklerini Gazete Gerçek ile Öğrenin!

Samsun'da turistik açıdan dikkat çekici birçok farklı yer bulunuyor. Seyahatinizi planlarken şehre hangi sebeple geldiğinizi bilmek faydalı olabilir. Örneğin tarihi bir seyahat için geldiyseniz gezmeniz gereken yerler farklı, turistik ve yaz tatili için geldiyseniz gezmeniz gereken yerler birbirinden farklı olabilir.

Samsun'a hangi sebeple geldiğini fark etmeden, bütün turistlerin en çok ilgisini çeken yerlerin arasında Atakum bulunuyor. Merkezde 5 km uzaklıkta yer alan ve Samsun’un en turistik ilçesi olan Atakum, ince kumlu güzel sahili, tertemiz denizi ve denizin içine kadar uzanan ahşap yürüyüş yolu ile Karadeniz seyahatinin benzersiz bir hal almasını sağlıyor.

Atakum 4 mevsim boyunca ziyaret edilen Samsun’da en önemli turistik cazibe merkezlerinden biridir. Özellikle yaz aylarında Atakum ziyaretlerinin de daha yoğun hale geldiği bilinir. Muhteşem plajları ile Akdeniz'de yapılan tatilleri aratmayacak bir tatil imkanı sunan Atakum, eşsiz sahiliyle görenleri hayran bırakmayı başarır.

Atakum'da nerede, ne yemeniz, hangi mekanlara gitmeniz ve nerede konaklamanız gerektiği hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız Samsun haber sitesinde yer alan haberleri incelemelisiniz. Bütün haberler objektif bir haber anlayışı ile yapıldığı için istediğiniz tatile en uygun mekanları kolaylıkla bulmanıza imkan tanır.

Atakum'da alışveriş merkezleri, kafeler, restoranlar, eğlence merkezleri ve oteller bulunuyor. Her tatil ihtiyacını karşılayabilecek çeşitliliğe sahip olan mekanlar arasından tercih yapmadan önce Gazete Gerçekyi incelemeniz öneriliyor. Böylelikle kendiniz için en uygun mekanları bulabilir, tatilinizin çok daha eğlenceli hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Tarihi İlkadım İlçesinde Keyifli Bir Seyahat Yapın

Samsun'un turistik açıdan dikkat çekici 3 merkez ilçesinden bir diğeri ise İlkadım’dır. Şehrin en kalabalık noktalarından biri olan ilçe 7 buçuk kilometre uzunluğundaki sahili ve her zaman hareketli limanı ile şehrin önemli turistik cazibe merkezlerinin arasında yer alır. Restoranları, otelleri ve kafeleri ile mutlaka görülmesi gereken çok sayıda mekana ev sahipliği yapar.

İlkadım ilçesini ziyaret ederken görmeniz gereken pek çok yer bulunur. Bunların arasında;

  • Samsun Hayvanat Bahçesi,
  • Mert Plajı ve Su Parkı,
  • Akyol Lunaparkı,
  • Atatürk Parkı,
  • Samsun Teleferik,
  • Samsun Büyük Camii,
  • Gazi Müzesi,
  • İtalyan Katolik Kilisesi,
  • İsa Baba Camii gibi yerler bulunur.

Görülmesi gereken turistik yerlerin etrafında yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz ya da keyifli bir mola verebileceğiniz pek çok mekan bulunur. Her bütçe için uygun bir mekan bulmanın mümkün olduğu, çeşitli ve zengin bir ilçe olan İlkadım hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Gazete Gerçek’te yer alan haberleri okuyabilirsiniz. Böylelikle nerede, ne yapmanız gerektiği hakkında nitelikli bilgiedinmiş olursunuz.

Doğal Güzelliği ile Büyüleyen Bafra Hakkında Bilgilere Kısa Yoldan Ulaşın

Karadeniz bölgesinin en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri Samsun’dur. Bu durumun en önemli sebebi ise şehrin hem tarihi ve kültürel hem de turistik açıdan önemli yapılara sahip olmalıdır. Samsun'un en çok ziyaret edilen ilçelerinden biri olan Bafra, yaz aylarında en kalabalık zamanlarını yaşar. Şehir merkezine 51 km uzaklıkta, Kızılırmak’ın oluşturduğu bir ova üzerine kurulmuş olan Bafra, verimli toprakları ile Türkiye‘nin en önemli ilçelerinden biridir.

Bafra bugüne dek Osmanlılar, Cenevizliler, Rumlar ve Venedikliler gibi pek çok farklı medeniyetin egemenliği altına girmiştir. Egemenliği altına girdiği medeniyetlerden izleri hala taşımaya devam eden Bafra tarihi hazinelerin yanı sıra büyüleyici doğal güzelliklere de ev sahipliği yapar.

Bafra yaz tatilleri için şehrin en çok ziyaret edilen yerlerin arasında gelir. Kamp yapabileceğiniz alanları, doğa yürüyüşü yapabileceğiniz oksijen seviyesi yüksek mesire yerleri, balıklıgöl, Bafra kuş cenneti ve liman gölü gibi pek çok farklı yere sahip olan Bafra; çok sayıda mekana da ev sahipliği yapar. Bafra seyahatiniz esnasında mutlaka görmeniz gereken yerler arasında;

  • Asar Kalesi,
  • Ali Bey Çeşmesi,
  • Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi gibi yerler bulunur.

Mekanlara ne zaman gidilmesi gerektiği, giriş ücreti, yapılacak aktiviteler ve mekanlar Samsun haber sitesi olarak bilinen Gazete Gerçek sayesinde öğrenilebilir. Her mekan hakkında detaylı bilgilere yer veren haber sitesi, daha önce gitmediğiniz bir yer hakkında detaylı bilgiye sahip olmanızı sağlarken seyahatinizin daha konforlu hale gelmesine yardımcıdır.

Bafra yerli ve yabancı turistler tarafından şehrin en çok ziyaret edilen ilçesidir. Deniz kıyısında yer aldığı için yaz tatillerinin en sevilen destinasyonlarından biri olmayı başarır. Eğer yaz tatili için geliyorsanız konaklamak için 2015 yılında mavi bayrak ödülü alan Çatalçam Plajı etrafında bulunan otelleri tercih edebilirsiniz.

Samsun’da Gidilmesi Gereken Yerleri Gazete Gerçek ile Öğrenin

Samsun her tatil ihtiyacını başarılı bir şekilde karşılayacak şehirlerin arasında yer alır. İster lüks ve konforlu, ister daha ekonomik ve doğa ile iç içe bir tatil adına tercih edilebilecek yerleri ile Samsun; muhteşem doğal güzelliklere ev sahipliği yapar. Samsun seyahatiniz esnasında görülmesi gereken yerlerin sayısı ise oldukça fazladır. Bunların arasında;

  • Canik: 2009 yılına kadar Samsun'un merkez ilçesi olan Canik, bu yıldan sonra merkezden ayrılmış ve aile bir ilçe haline gelmiştir. Kilometrelerce uzanan sahili, tertemiz denizi ve tarihi hazineleri ile Samsun'da gidilmesi gereken çok sayıda mekana ev sahipliği yapar.
  • Havza: Samsun il merkezine 84 km uzaklıkta bulunan Havza, tarihi açıdan çok önemli bir ilçedir. Kurtuluş savaş döneminde Atatürk’ün Havza Genelgesini yayınladığı yer olduğu için tarih meraklıları tarafından yoğun bir ilgi görür. Havza’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında Atatürk Evi, Büyük Hamam, Kız Göle, Şifa ve Maarif Hamamları, Lerdüğe Tümülüsleri gibi yerler bulunur.
  • Ayvacık: Ayvacık yalnızca Samsun için değil, dünya için önemli bir destinasyondur. Dünyanın her yerinden doğan meraklıları tarafından ziyaret edilir. İyi düzenlenmiş yürüyüş parkurları, baraj gölü kenarında bulunan kamp alanları ve el değmemiş tabiat güzellikleri kısa süreli ya da günübirlik geziler için muhteşem bir destinasyon olmasını sağlar. Köklü bir geçmişe sahip olan ve tarihinin milattan önce 8.000 yıllarına uzandığı bilinen Ayvacık, görülmesi gereken çok sayıda tarihi yapıya da ev sahipliği yapar. Ayvacık seyahatiniz esnasında görmeniz ve gitmeniz gereken mekanlar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Samsun haber sitesi olarak bilinen Gazete Gerçek’i inceleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler