Şazibey Mahallesi'nde yerinde dönüşüm bekleyişi

Şazibey Mahallesi'nde yerinde dönüşüm bekleyişi

Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesi Şazibey Mahallesi'nde 6 Şubat tarihli depremin ardından 43 binanın yıkılmasının ardından, 4 bin kişinin hayatını kaybettiği bölgede, yerinde dönüşüm bekleyişi devam ediyor.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesi Şazibey Mahallesi, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin yıkıcı etkisiyle sarsıldı. Bu felakette, 43 binanın yıkılması ve yaklaşık 4 bin kişinin hayatını kaybetmesiyle büyük bir trajedi yaşandı. Şazibey Mahallesi'nde 18 bin civarında insan evsiz kaldı, ancak yerinde dönüşüm bekleyişi hala devam ediyor.

Şazibey Mahallesi'nde yerinde dönüşüm bekleyişi

Hayrullah Mahallesi'nde başlayan Azerbaycan Mahallesi'ndeki yerinde dönüşüm çalışmaları, Şazibey Mahallesi Muhtarı Cemal Kaya tarafından takip ediliyor. Kaya, "Hayrullah Mahallesi'nde yerinde dönüşüm başladı. İnşallah bizim talebimiz yetkililerimizden Şazibey Mahallemizin de bu projeye dahil olması ve bir an önce başlaması. Burası Kahramanmaraş için çok önemli bir yer. En büyük yıkım olan ve ölüm olan bizim mahallemizdi. Bir an önce ayağa kalkıp vatandaşlarımızın evlerine yerleşmesidir bizim talebimiz" şeklinde konuştu.

Şazibey Mahallesi'nde yerinde dönüşüm bekleyişi

Ebrar Sitesi bölgesinde su tesisatçılığı yapan depremzede Mehmet Şahin Temizalp ise, "Şazibey Mahallesi'nde su tesisatçılığı yapıyorum. Dükkanım vardı Ebrar Sitesi'nde. Bir an önce evlerimiz ve dükkan sahiplerine dükkanlarının yapılmasını istiyoruz" dedi. Şazibey Mahallesi'nde yer sorunu olmadığını vurgulayan Temizalp, depremin ardından kalan 65 bloktan 43'ünün yıkıldığını belirtti ve mahallelerinin acil yardıma ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Şazibey Mahallesi'nde yerinde dönüşüm bekleyişi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler