Selçuk Üniversitesi’ne 4 ödül

Selçuk Üniversitesi’ne 4 ödül

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Selçuk-ANKA Mühendislik Takımı 1. Uluslararası Marmara Robot Olimpiyatları’na katılarak ‘Göktürk’ isimli robot ile Robotenis Kategorisi’nde birinci oldu.

Aynı takım, yarışmada dereceye giren tüm robotların yarıştığı Jüri Özel Ödülleri kategorisinde de birinciğe layık görüldü. Olimpiyatlarda İstanbul’un Fethi Kategorisi’nde ise Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencileri ikincilik ve üçüncülük ödüllerini aldılar.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, “Öğrencilerimiz 1. Uluslararası Marmara Robot Olimpiyatları’ndan üniversitemize 2 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük getirdiler.  Veli Ahmet Akteke, Serkan Delice, Ömer Faruk Gümüş, Ahmet Mete Yıldız, Onur Koyuncu ve Sinan Öztürk'den oluşan ‘Selçuk Anka Mühendislik Takımı’ yarışmadan iki birincilikle döndü. Teknoloji Fakültemizden yarışmaya katılan Yusuf Özyer ve Muhammed Süzen de İstanbul’un Fethi kategorisinde ikincilik ve üçüncülük ödüllerini aldılar.” dedi.

Haber Merkezi