Taksicilerden öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için eylem

Taksicilerden öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için eylem

Sarıyer'de saldırıya uğrayan ve yaşamını yitiren taksici Yaşar Yanıkyürek'in ardından, İstanbul'daki taksiciler artan şiddet ve güvenlik sorunlarına dikkat çekmek için Göztepe Köprüsü'nden Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy düzenledi.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde 34 TFY 89 plakalı taksinin şoförü Yaşar Yanıkyürek, otomobilinde gasp edilerek bıçaklanarak öldürülmüştü. Bu korkunç olayın ardından İstanbul'daki taksiciler, artan şiddet ve güvenlik endişelerini protesto etmek için bir araya geldi.

Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, yaşanan olayı kınayan bir basın açıklaması yaptıktan sonra Beşiktaş Meydanı'na doğru bir konvoy düzenledi. Taksiciler, sessiz bir protesto ile şiddetin ve güvenlik sorunlarının artık önüne geçilmesi gerektiğini vurguladılar.

Taksicilerden öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için eylem

Protestoya katılan taksici Osman Balıkçı, yaşanan acı olayın ardından taksici camiasının bir araya gelerek seslerini duyurmak istediklerini belirtti. Balıkçı, "Bizler yıllardır gece gündüz demeden çalışıyoruz ancak güvencesiz bir şekilde hayatımızı sürdürüyoruz. Artık sesimizi duyurmak için buradayız. Yetkililerden, taksicilerin güvenliğini sağlamalarını ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için adımlar atmalarını bekliyoruz" dedi.

Yaklaşık 600-700 araçlık bir konvoyun eşlik ettiği protesto, taksicilerin sesini duyurmak adına bir adım olarak nitelendirildi. Ancak taksiciler, yaşananların bir daha tekrarlanmaması için yetkililerin acil önlemler alması gerektiğini vurguladılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.