Tavuk Eti İhracatı 2024 Sonuna Kadar Sınırlandırıldı

Tavuk Eti İhracatı 2024 Sonuna Kadar Sınırlandırıldı

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024'ten itibaren 31 Aralık 2024'e kadar sınırlıyor, fiyat artışlarıyla ilgili denetimler devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin tavuk eti ihracatını sınırlamaya karar verdi. Buna göre, 1 Mayıs 2024'ten 31 Aralık 2024'e kadar aylık bazda en fazla 10 bin ton olmak üzere, toplamda ise 80 bin ton tavuk eti ihracatı gerçekleştirilebilecek. Bakanlık, iç talebi korumak ve fiyat artışlarını kontrol altında tutmak amacıyla bu adımı atmıştır.

Bakanlık açıklamasında, Türkiye'nin kümes hayvancılığı sektöründe önemli bir oyuncu olduğu ve uzun yıllardır iç ve dış talebi karşılayacak kapasiteye ulaşıldığı vurgulanmıştır. Ancak, son dönemde tavuk eti fiyatlarındaki aşırı artışların, genel enflasyonun üzerinde seyrettiği ve normal piyasa koşullarının bozulduğu belirtilmiştir. Bu durumun, iç piyasadaki tüketici refahını korumak adına ihracat düzenlemeleri yapılmasını gerektirdiği ifade edilmiştir.

Ayrıca, tavuk eti ürünlerindeki fiyat artışlarına ilişkin olarak yapılan incelemeler sonucunda, bazı firmalara idari para cezaları verildiği ve denetimlerin devam ettiği belirtilmiştir. Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile işbirliği içinde, gıda arzının ve güvenliğinin korunması, halkın makul fiyatlarla gıdaya erişiminin sağlanması ve piyasalardaki spekülasyonların önlenmesi için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini vurgulamıştır.

Bu kapsamda, Türkiye'nin tavuk eti ihracatında belirlenen kotalarla birlikte, iç piyasadaki istikrarın korunması ve tüketicilerin korunması amaçlanmaktadır. Ticaret Bakanlığı'nın bu önlemleriyle, sektördeki dengesizliklerin önüne geçilmesi ve adil bir rekabet ortamının oluşturulması hedeflenmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler