TOKİ'den Konya'ya 188 Konut Daha

TOKİ'den Konya'ya 188 Konut Daha

Konya'nın Taşkent ilçesinde TOKİ tarafından toplu konut projesi başlatılıyor. Hira, Çetmi ve Balcılar Mahallesi'ne toplamda 188 konut inşa edilecek. Projenin ihalesi 29 Mayıs'ta yapılacak ve konutlar yer tesliminden itibaren 500 gün içinde tamamlanacak.

Son yıllarda ekonomik şartlar nedeniyle müteahhitler tarafından yeni konutlar yeterince inşa edilemezken, TOKİ hamlelerine devam ediyor. Şehrin dört bir yanında yaptıkları konutlarla vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ, yeni bir projeyi de Konya'nın Taşkent ilçesine kazandırıyor. Projenin bina inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi için ihaleye çıkıldı.

toki-taskent-konya-1.jpg

İhaleler 24 ve 29 Mayıs'ta

Projenin ihalesi, 29 Mayıs 2024 tarihinde saat 14.00'te Ankara'da TOKİ toplantı salonunda gerçekleştirilecek. İhaleye kısmi teklif verilemeyecek. Hira'ya 44, Çetmi'ye 56, Balcılar'a ise 88 konut inşa edilecek. Toplamda 144 daire yapılmış olacak.

toki-taskent-konya-2.jpg

Konya'da TOKİ Konutları Vatandaşlardan Büyük İlgi Görüyor

Konya, Selçuklu ve Meram ilçelerinde yapımına başlanan sosyal konut projeleri kapsamında şu ana kadar binlerce konutun inşası tamamlandı. TOKİ'nin şehir genelinde inşa ettiği konutlar, kiralık konut ve yüksek kira problemine de çözüm oluyor.

toki-taskent-konya-3.jpg

Güncel Olarak Sosyal Konut Projesi Süreci Devam Eden 20 İl:

Kastamonu
Şırnak
Kayseri
Eskişehir
Zonguldak
Şanlıurfa
Kırıkkale
Artvin
Gümüşhane
Erzurum
Erzincan
Çorum
Bilecik
Konya
Çankırı
Kütahya
Bolu
Ankara
Karabük
İstanbul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler