Türk Silahlı Kuvvetleri, Son Haftada 43 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Son Haftada 43 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son bir haftada gerçekleştirdiği operasyonlarda 43 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında yapılan açıklamalara göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki kararlılığı ve etkinliği bir kez daha ortaya kondu. Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, 30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, son bir hafta içinde 43 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele stratejisini vurgulayarak, bu kapsamda sürekli ve kapsamlı operasyonların devam ettiğini ifade etti. Yapılan operasyonlar sonucunda bugüne kadar Irak'ın 376, Suriye'nin kuzeyinin ise 469 teröristten arındırıldığını aktardı.

Sınır güvenliği konusuna da değinen Aktürk, teknolojik ve fiziki güvenlik tedbirleriyle korunan hudutlarda alınan dinamik önlemlerin sonucunda yasa dışı geçiş girişimlerinin engellendiğini paylaştı. Son bir haftada yakalanan 364 şahıstan 9'unun terör örgütü mensubu olduğunu belirten Aktürk, hududu geçemeden engellenen kişi sayısının 50 bin 860'a ulaştığını bildirdi.

Ayrıca, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in yaptığı ziyaretlere ve askeri işbirliklerine ilişkin bilgiler de paylaşıldı. Buna göre, Bakan Güler'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Pakistan'da yapılan resmî ziyaretler ve Mısır Genelkurmay Başkanı'nın Ankara ziyareti önemli gelişmeler olarak aktarıldı.

Toplantıda ayrıca, Türkiye, Bulgaristan ve Romanya arasında imzalanan Mutabakat Muhtırası'nın Karadeniz'deki mayın tehlikesine karşı alınacak tedbirleri öngördüğü ve Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan Memorandum ile Azerbaycan'daki Türk-Rus Ortak Merkezinin faaliyetlerinin sonlandırıldığı bilgileri de paylaşıldı.

Son olarak, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üye ve gözlemcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen haritacılık alanında eğitim ve iş birliğini geliştirmek amacıyla "Haritacılık Çalışma Grubu"nun kurulduğu açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre, Irak sınır birliklerinin Türkiye'nin operasyon bölgelerine yakın noktalarda üs bölgeleri kurmasıyla ilgili olarak ise, bu faaliyetlerin Irak ile yapılan diyalog sonucu gerçekleştiği ve Türkiye'nin terör örgütlerinin faaliyetlerini engelleme çabalarına destek sağladığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Son Haftada 43 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler