Türkiye Fırıncılar Federasyonu Ramazan pidesinin fiyatını belirledi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Ramazan pidesinin fiyatını belirledi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "İstanbul, Ankara ve Antalya'da 250 gram Ramazan pidesi 15 liradan satılacak" dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan ayına özel pide ve ekmek fiyatlarında yeni düzenlemeleri kamuoyuyla paylaştı. Balcı, Federasyon Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde pide ve ekmek fiyatlarında uygulanacak yeni politikaları detaylandırdı.

Pide fiyatlarıyla ilgili olarak Balcı, geçen yılın verilerine atıfta bulunarak, pide kilogram fiyatının 60 lirayı geçmeyeceğini belirtti. Geçen yılki fiyatlarla karşılaştırıldığında bu yılın fiyatlarında ciddi bir artış yaşandığını vurgulayan Balcı, un fiyatlarının yüzde 110 artış gösterdiğini ifade etti. Bu bağlamda, geçen yılın azami pide fiyatının 33 buçuk lira olduğunu hatırlatan Balcı, bu yıl ise pidenin kilogram fiyatının 60 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Balcı ayrıca, farklı illerde ve bölgelerdeki maliyetlerin göz önünde bulundurularak pide fiyatlarının değişebileceğini belirtti.

Ekmek fiyatlarına da değinen Balcı, asgari ücretteki artışın yanı sıra un ve işletme giderlerindeki yükselişin ekmeğin fiyatını etkilediğini ifade etti. Kilogram başına ekmeğin fiyatının önceki yıla göre yüzde 14 artışla 40 lira olduğunu belirten Balcı, asgari ücretle alınabilecek ekmek miktarında gözle görülür bir artışın olduğunu dile getirdi.

Balcı'nın açıklamalarına göre, 2002 yılında asgari ücretle 920 adet ekmek alınırken, 2024 yılında bu sayı 2 bin 125'e yükseldi. Bu veriler, asgari ücretle geçen yıllara kıyasla daha fazla ekmek alınabileceğini göstermektedir.

Sonuç olarak, Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun yeni fiyat düzenlemeleriyle birlikte, pide ve ekmek fiyatlarında yaşanan değişikliklerin ekonomik açıdan önemli olduğu görülmektedir. Bu düzenlemelerin, tüketiciler ve işletmeler arasında dengeyi sağlama amacı güttüğü belirtilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.