Türkiye Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası

Türkiye Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası

Şampiyona 8 kategoride yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla Rize'de başladı- Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: "Ülkemizi en iyi şekilde olimpiyatlarda temsil etmek, ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek, ülkemize altın madalya kazandırmak istiyoruz"

RİZE (AA) - Türkiye Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası Rize'de başladı

Rize Yeni Şehir Spor Salonu'nda sporcuların tartıya çıkması ile başlayan ve 3 gün sürecek şampiyonaya, yaklaşık 300 sporcu katılıyor.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'nin güreş için önemli bir il olduğunu üç olimpiyat şampiyonu, üç de dünya şampiyonu çıkardığını söyledi.

Gençlerin yarınların umudu ve olimpiyat şampiyonu olacağını ifade eden Aydın, "İki ayrı grup oluşturduğumuz sekiz kategoride onar sporcu Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti. Okullar arasında ve yıldızlarda Türkiye şampiyonu olanlar da turnuvaya direkt dahil edildi. Bu sporcularımız 2020-2024 olimpiyatlarında yarışacak sporcularımız olacak. Türkiye şampiyonaları ve uluslararası şampiyonalarla yoğrulacak ve pişecekler. İnşallah ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecekler." dedi.

Aydın, 2016'nın olimpiyat yılı olduğunu hatırlatarak, "Sporda en büyük hedef olimpiyat. Ülke ve federasyon olarak ciddi bir hazırlığımız var. İyi bir hazırlık geçiriyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde olimpiyatlarda temsil etmek, ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek, ülkemize altın madalya kazandırmak istiyoruz. Bu konuda sporcularımız sorumluluklarını biliyor. Biz federasyon olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Sayın bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın gayretleri ile çalışıyoruz. İnşallah 80 milyonun yüzünü güldürürüz." ifadelerini kullandı.

Aydın, amaçlarının olimpiyatlarda altın madalya olduğunu, serbest stilde Taha Akyol, grekoromende Rıza Kayaalp ve bayanlarda Yasemin Adar'dan şampiyonluk beklediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından şampiyona devam ederken karşılaşmaları dünya şampiyonu güreşçi Selçuk Çebi'de izledi.

İlk gün üç kategoride 76 sporcunun mindere çıktığı şampiyona 20 Mart Pazar günü tamamlanacak.

Türkiye Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :