Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Garanti BBVA, Ekonomist Dergisi ve KAGİDER iş birliğiyle düzenlenen Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nda başarılı kadın girişimciler ödüllendirildi.

Garanti BBVA, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle düzenlenen Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nın 17. yılında kazananlar belli oldu. İstanbul'da gerçekleştirilen ödül töreninde, beş farklı kategoride öne çıkan kadın girişimciler ödüllendirildi.

Yarışmanın "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi" unvanını DG Geri Kazanım'ın kurucusu Nagihan Yılmaz kazanırken, "Türkiye'nin Kadın Sosyal Etki Girişimcisi" ödülü Anatolian Craft'ın kurucusu Bilge Can'a layık görüldü. "Türkiye'nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Oluşturan Kadın Girişimcisi" seçilen isim ise Fındık Ocağı'nın kurucusu Seyyare Sungur oldu. Ayrıca, "Türkiye'nin Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi" unvanını Usersdot'un kurucusu Şevin Ballıktaş kazanırken, "Türkiye'nin Kadın Kooperatifi" ödülü Hatay Altınözü Zeytin Emeği Kadın Girişimi Kooperatifi (HAZEK) adına Leyla Ayvazoğlu'na verildi.

Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Ödül töreninde konuşan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, kadın girişimcilerin desteklenmesinin sürdürülebilir kalkınma için kritik olduğunu vurgulayarak, bankalarının kadın girişimcilere verdiği desteklerin önemine değindi. Baştuğ, son 5 yılda sadece kadın girişimciler için 200 milyar TL'nin üzerinde finansman sağladıklarını belirtti.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu ise yarışmanın kadın girişimciler için cesaret verici bir platform olduğunu ifade ederek, kadın girişimciliğinin toplumsal ve ekonomik gelişime katkı sağladığını vurguladı.

Ekonomist Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Talip Yılmaz da yarışmanın sürdürülebilir kalkınma için önemli bir adım olduğunu belirterek, kadın girişimciliğinin Türkiye ekonomisine katkısını vurguladı.

Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması, kadın girişimcilerin başarılarını öne çıkararak, gelecek nesillere ilham verme ve kadın girişimciliğini teşvik etme amacıyla düzenlenmeye devam ediyor.

Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler