YRP Konya İl Başkanı Acar: Çanakkale Zaferi milletimize yön verdi

YRP Konya İl Başkanı Acar: Çanakkale Zaferi milletimize yön verdi

YRP Konya İl Başkanı Adnan Acar, altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferinin milletimize yön verdiğini kaydetti

Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya İl Başkanı Adnan Acar, 18 Mart Çanakkale Zaferinin altın harflerle yazılmış bir kurtuluş destanı olduğunu söyledi. Acar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 106. yıldönümü ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

1915 Çanakkale Zaferinin, 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi, 1453 İstanbul'un fethi gibi tarihimizde altın harflerle yazılmış, milletimizin geleceğine yön veren olayların en önemlilerinden olduğunu kaydedin Başkan Acar, “106 yıl önce Çanakkale'de ve birçoğu kendi cenaze namazlarını kılarak, vatan topraklarını korurken can veren 250 bini aşkın şehidimiz, neye mal olursa olsun, Çanakkale’nin asla geçilmezliğini bütün dünyaya göstermiştir. Çanakkale, aynı zamanda bir milletin gösterebileceği en büyük dayanışmadır. Çanakkale kardeşlik, Çanakkale milli birlik ve beraberlik şuurudur. Çanakkale, vatan söz konusu olduğunda bu milletin topyekûn ‘bir’ olarak neler yapabileceğinin en güzel örneğidir. Bu bakımdan Çanakkale Zaferi hem kahramanlığın hem de birliğin sembolüdür.” İfadelerini kullandı.

Acar mesajında şunları dile getirdi: “İmkansızlıklar içinde çok büyük fedakârlıklar ile kazanılan bu zafer bizlere gurur, cesaret ve kendine güven duygusu vermiş, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi göstermiştir. Bugün bizlere düşen görev; atalarımızın bizlere emanet ettiği bu cennet vatanı sonsuza kadar yaşatarak, bölünmez bütünlüğümüzü, birlik ve beraberliğimizi korumak, milli, ahlaki ve manevî değerlerimize sahip çıkarak, bizden sonraki nesillere aktarmaktır. Kutlu zaferin yıldönümünde bu toprakları vatan yapmak için kanıyla canıyla mücadele etmiş, bu vatanı bize armağan eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anar Yüce Allah’tan rahmet dilerim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler