1 Mayıs Olaylarının 30 Sanığı Hakim Karşısına Çıktı: 25 Sanık Tahliye Edildi

1 Mayıs Olaylarının 30 Sanığı Hakim Karşısına Çıktı: 25 Sanık Tahliye Edildi

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde taşkınlık çıkararak polise mukavemet gösterdikleri iddia edilen 25'i tutuklu 30 sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkeme, tutuklu sanıkların yurt dışı çıkış yasağı tedbiriyle tahliyesine karar verdi.

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıkların savunmaları ve mahkeme kararları tartışıldı. Savunmaları arasında, Taksim'in gösterilere kapatıldığı bilgisine rağmen kendini savunma amaçlı olarak hareket ettiklerini belirten sanıkların ifadeleri yer aldı. Mahkeme, tutuklu sanıkların yurt dışı çıkış yasağı tedbiriyle serbest bırakılmasına karar verirken, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmetti.

Suçlamalar ve İddianame Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Saraçhane Parkı'nda toplanan grupların Taksim'e yasadışı yürüyüş düzenleme çağrılarına rağmen güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucunda olayların yaşandığı belirtildi. İddianamede, şüphelilerin polislere taş, su damacanası ve fiziksel saldırılarla direndikleri ve kamu malına zarar verdikleri detaylarına yer verildi.

Savunma ve Talepler

Duruşmada savunma yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmediklerini ve beraatlarını talep ettiklerini belirtti. Özellikle, gösteri çağrıları üzerine hareket ettiklerini ve kendilerini koruma amaçlı refleks hareketlerde bulunduklarını ifade ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.