1183 Yaşındaki Porsuk Ağacının Kesilmesi Adli Süreçte

1183 Yaşındaki Porsuk Ağacının Kesilmesi Adli Süreçte

Zonguldak'ta, 1183 yaşındaki porsuk ağacının kesilmesi üzerine Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, adli sürecin devam ettiği belirtildi. Kesim, Elvanpazarcık beldesi Hayat Mahallesi mevkisinde gerçekleşti.

DSİ Projesi Kapsamında İzin Aşaması Beklenmeden Kesildi

Zonguldak Valiliği, yaptığı açıklamada 2024 yılı yatırım programında yer alan Zonguldak Acılık Yukarı Havza Tedbirleri projesi kapsamında tersip bendi imalatları için ilgili kurumlardan görüş alındığını belirtti. Açıklamada, "İlgili kurumlarca alanda herhangi bir kültür veya tabiat varlığı bulunmadığı ifade edilmiştir. Ancak, Orman Genel Müdürlüğü'nden izin aşamasına gelinmeden ilgili yüklenici firma tarafından izinsiz olarak ağaçların kesildiği tespit edilmiştir" denildi.

Orman Bölge Müdürlüğü İş Makinasına El Koydu

Valilik açıklamasında, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nün sahada bulunan iş makinasına el koyduğu ve ağaç kesme ile açma suçlarından suç zabtı tanzim edilerek adli makamlara bildirildiği kaydedildi. Adli sürecin devam ettiği belirtilen açıklamada, sorumluların yargı önünde hesap vereceği vurgulandı.

Adli Süreç Nasıl İşliyor?

Kesilen porsuk ağacının yaşının 1183 olması, olayın doğa ve kültür mirası açısından büyük bir kayıp olarak değerlendirilmesine neden oldu. Valilik, adli makamların konuyu titizlikle incelemeye devam ettiğini ve suçluların cezalandırılması için tüm hukuki süreçlerin işletileceğini belirtti.

1183 Yaşındaki Porsuk Ağacının Kesilmesi Adli Süreçte

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.