129 kilometre su hattı 129 milyona yenileniyor

129 kilometre su hattı 129 milyona yenileniyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir ilçe merkezinde su şebeke altyapısının yenilenmesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje, Avrupa Birliği tarafından desteklenirken, toplam 129 kilometre su hattının yenilenmesi hedefleniyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir ilçe merkezinde kapsamlı bir su şebeke altyapı yenileme çalışması başlattı. Proje, Avrupa Birliği tarafından destekleniyor ve şu ana kadar 60 kilometrelik kısmı tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, çalışmalarda önemli aşamalar kaydettiklerini belirtti. Proje kapsamındaki içme suyu şebekesi, toplamda 129 kilometre olacak ve şu anda maliyeti 129 milyon lirayı buluyor. Proje, yüzde 50 oranında tamamlanmış durumda ve 7 ekip tarafından yürütülüyor.

129 kilometre su hattı 129 milyona yenileniyor

Akşehir’in Altyapısı Modernleşiyor

Ahmet Demir, proje tamamlandığında Akşehir ilçesinin modern ve güçlü bir altyapıya sahip olacağını vurguladı. Daha önce ilçede atık su arıtma tesisleri, kanalizasyon sistemleri, elektrik sistemi, doğalgaz sistemleri ve fiber hatlar yenilenmişti. Şimdi ise içme suyu hattı yenilenerek şehrin altyapısı tamamen sıfırlanacak. Bu yenileme çalışmaları, gelecekte içme suyu şebekesinde meydana gelebilecek arızaları minimize edecek ve su kayıp-kaçaklarını azaltacak. Demir, projenin küresel iklim değişikliği döneminde suyun tasarruflu kullanımına da katkı sağlayacağını ifade etti.

129 kilometre su hattı 129 milyona yenileniyor

Proje Detayları ve Tamamlanma Süreci

15 Nisan 2023 tarihinde başlanan proje, 129 kilometre içme suyu hattı yenileme çalışmasını içeriyor. Ayrıca, 2 bin 276 metre kuyu hattı, 500 metreküp su deposu, 4 bin 600 ev bağlantısı, çeşitli vana odaları ve SCADA sistemi de inşa ediliyor. Çalışmaların yılsonuna doğru tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.