14 Yaşındaki Sürücü Polisi Şoke Etti: Ehliyet mi Sürüyor Arabayı?

14 Yaşındaki Sürücü Polisi Şoke Etti: Ehliyet mi Sürüyor Arabayı?

Aksaray'da gece saatlerinde minibüsle seyir halindeyken polise yakalanan 14 yaşındaki çocuğun ve olay yerine gelen babasının sözleri şaşkınlık yarattı. Ehliyetsiz araç kullanmaktan 25 bin 800 TL ceza kesildi.

Aksaray'ın Büyükbölcek Mahallesi'nde gece saatlerinde polis ekipleri, 14 yaşındaki bir çocuğun minibüs kullanırken yakalanması üzerine harekete geçti. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları minibüsün sürücüsünün çocuk olduğunu fark etti. Ehliyetsiz olduğu tespit edilen çocuk, kimlik bilgilerini vermemekte direndi ve olay yerine babasını çağırdı.

"Ehliyet mi Sürüyor Arabayı?"

Olay anında polis ekiplerine talimatlar veren çocuk sürücü, "Yapmayın, işlem yapmayın" sözleriyle tepki gösterdi. Polis Merkezi Amiri'nin, "Birine çarpsan ne yapacağız?" sorusuna ise çocuk, "Adam akıllı gidiyorum, niye çarpayım?" şeklinde karşılık verdi. Ehliyetinin olmadığı hatırlatıldığında ise "Ehliyet mi sürüyor arabayı?" diye cevap vererek polisi şaşırttı.

Babadan Şaşırtan Sözler: "Erkek Evladı Bu"

Bir süre sonra olay yerine gelen baba K.Ö., polisle yaptığı görüşmenin ardından oğluna destek verdi. Görevli amir, çocuğa araç vermemesi konusunda babayı uyarırken, baba K.Ö. oğlunun boynunu sıvazlayarak, "Canın sağ olsun koçum, hiç şey yapma" dedi. Ardından basın mensubuna dönerek, "Bu erkek evladı, hiçbir şey yapmaz" diyerek tehditvari ifadeler kullandı.

Para Cezası Kesildi

14 yaşındaki Y.C.Ö.'ye ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 900 TL, araç sahibi babası K.Ö.'ye ise aynı miktarda ceza kesildi. Toplamda 25 bin 800 TL'lik para cezası uygulanarak araç trafikten men edildi.

14 Yaşındaki Sürücü Polisi Şoke Etti: Ehliyet mi Sürüyor Arabayı?

14 Yaşındaki Sürücü Polisi Şoke Etti: Ehliyet mi Sürüyor Arabayı?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum