2024-YKS ek tercihler bugün başlıyor

2024-YKS ek tercihler bugün başlıyor

ÖSYM, 2024-YKS ek yerleştirme tarihlerini açıkladı. Adaylar tercihlerini 6-11 Eylül tarihleri arasında "ais.osym.gov.tr" ve ÖSYM mobil uygulaması üzerinden yapabilecek.

2024-YKS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri 6-11 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, adayların tercihlerinin ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden bireysel olarak yapılacağı belirtildi.

Tercih İşlemleri Saat 11.00'de Başlayacak

Tercih işlemleri, 6 Eylül 2024 tarihinde saat 11.00'de başlayacak ve 11 Eylül 2024 saat 23.59'da sona erecek. Adaylar, tercihlerini T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirebilecekler. Adayların bu süreçte dikkatli olmaları ve tercihlerini zamanında yapmaları büyük önem taşıyor.

Ek Yerleştirme Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Adaylar, tercih yaparken yerleşmek istedikleri bölümlerin kontenjanlarına ve puanlarına dikkat etmeli. Ayrıca, ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzundaki güncel bilgilere göre tercihlerini şekillendirmeleri, yerleşme şanslarını artırabilir.

Ek yerleştirme sonuçlarının kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.