2024-YKS soru kitapçıkları bu tırlarda yüklü

2024-YKS soru kitapçıkları bu tırlarda yüklü

Türkiye genelinde gerçekleşecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) hazırlık adımları başladı. 536 nakliye aracı, sınav evraklarını taşıyarak 245 sınav merkezine ulaştırmak üzere yola çıktı.

Ankara'da sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleşen işlemler sonucunda, 536 nakliye aracı, 2024-YKS sınavının soru kitapçıklarını ve evraklarını ülke genelindeki 245 sınav merkezine taşımak üzere yola çıktı. Bu adım, Türkiye genelinde 81 il ve 245 sınav merkezi ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa ve Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de gerçekleşecek olan sınavın önemli bir aşamasını oluşturuyor.

2024-YKS soru kitapçıkları bu tırlarda yüklü

Ankara'da bulunan özel matbaa merkezinden teslim alınan soru kitapçıkları dahil olmak üzere sınav evrakını taşıyan nakliye araçları, sınavın düzenleneceği merkezlere ulaşana kadar sürekli GPS takibi altında olacak. Bu süreçte, emniyet müdürlükleri ve jandarma komutanlıkları tarafından koordine edilen güvenlik önlemleri titizlikle uygulanacak.

2024-YKS soru kitapçıkları bu tırlarda yüklü

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 8 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak olan birinci oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT)'ne 3 milyon 120 bin 878 aday, 9 Haziran Pazar günü saat 10.15'te yapılacak olan ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) ise 2 milyon 19 bin 709 aday başvuruda bulundu. Ayrıca, aynı gün saat 15.45'te gerçekleşecek olan Yabancı Dil Testi'ne (YDT) toplamda 233 bin 389 adayın katılması bekleniyor.

2024-YKS soru kitapçıkları bu tırlarda yüklü

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada, 1 milyona yakın görevlinin sahada olacağı ve görevlendirmelerin Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, üniversiteler ve diğer kamu kurumlarıyla koordineli bir şekilde gerçekleştirileceği belirtildi.

2024-YKS için sınav evraklarının güvenli bir şekilde taşınması ve sınavın düzenlenmesi için gerçekleştirilen bu hazırlık adımları, adayların eşit ve adil bir sınav ortamında başarılı olmalarını sağlamak amacıyla titizlikle planlanmış durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.