2030’da 1.3 Milyon Veri Bilimciye İhtiyaç Olacak

2030’da 1.3 Milyon Veri Bilimciye İhtiyaç Olacak

İstinye Üniversitesi, SAS ile yaptığı iş birliği sayesinde Türkiye'de ilk kez sunulacak olan SAS Veri Bilimi Eğitim Programı'nı başlatıyor. Program, veri bilimi eğitimini demokratikleştirerek gençlere uluslararası rekabet gücü kazandırmayı hedefliyor.

İstinye Üniversitesi, dünya analitik lideri SAS ile önemli bir eğitim iş birliğine imza attı. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan SAS Veri Bilimi Eğitim Programı, öğrencilere yapay zekâ ve veri analitiği alanında geniş bir perspektif sunmayı amaçlıyor. Program, öğrencilere istatistiksel analizlerden makine öğrenimine kadar birçok alanda doğrudan iş dünyasında uygulanabilir beceriler kazandıracak.

Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Geleceğin Mesleklerini Belirliyor

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde yapay zekâ ve veri bilimi, geleceğin meslekleri arasında önemli bir yere sahip. Dünya Ekonomik Forumu’nun raporuna göre, bulut bilişim ve büyük veri uzmanlığı gibi alanlarda talep hızla artacak. Bu doğrultuda İstinye Üniversitesi, SAS ile birlikte gençlere bu değişime ayak uydurabilecek donanımlar kazandırmayı hedefliyor.

Şubat Ayında Başlıyor

Başlangıç seviyesinde hazırlanan İSÜ-SAS Veri Bilimi Eğitim Programı, Şubat ayında eğitimlerine başlayacak. Üç ay sürecek programın sonunda katılımcılara "İSÜ-SAS Katılım Sertifikası" verilecek. Eğitimler online olarak SAS’ın e-learning platformları üzerinden gerçekleştirilecek ve İngilizce dilinde sunulacak. Bu sayede katılımcılar, uluslararası alanda da rekabet edebilecek bilgi ve becerilere sahip olacak.

"Veri Bilimi, Ülkelerin Geleceği İçin Kritik Öneme Sahip"

SAS Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Rasim Eğri, iş birliğine dair yaptığı açıklamada, "Veri bilimi sadece bireylerin kariyer yolculuklarını şekillendirmekle kalmıyor, aynı zamanda ülkelerin ekonomik ve sektörel dönüşümleri için de itici bir güç. Bu iş birliği, gençlerimize değer katarken, geleceğin mesleklerine yatırım yapmamıza olanak sağlayacak" ifadelerini kullandı.

İstinye Üniversitesi'nden Geleceğe Yatırım

İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, veri analitiği eğitimlerinin üniversitenin dijitalleşme hedefleriyle örtüştüğünü belirtti. "Sektördeki güncel ihtiyaçlara uygun bilgi ve becerilerle donatılmış nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Veri bilimi ve yapay zekâ sektörleri, önümüzdeki yıllarda büyük bir büyüme potansiyeline sahip" diye konuştu.

"2030’da 1.3 Milyon Veri Bilimciye İhtiyaç Olacak"

Dr. Yasemin Yücel Karasu ise 2030 yılında 1.3 milyon veri bilimciye ihtiyaç duyulacağını vurguladı. Karasu, "Veri bilimi yalnızca teknoloji profesyonellerine değil, pazarlama, satış ve lojistik gibi alanlara da entegre olmalı. Bu program, veri bilimini herkes için ulaşılabilir kılarak ülkemizin teknoloji ihracatına katkıda bulunacak" dedi.

2030’da 1.3 Milyon Veri Bilimciye İhtiyaç Olacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.