2,5 Milyon Suriyeliye Vatandaşlık Verildiği İddiası Yalanlandı

2,5 Milyon Suriyeliye Vatandaşlık Verildiği İddiası Yalanlandı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bir televizyon programında dile getirilen 2,5 milyon Suriyelinin Türk vatandaşlığına geçtiği iddialarını yalanladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bir televizyon programında dile getirilen “2,5 milyon Suriyeliye vatandaşlık verildi” iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Açıklamada, "Daha önce birçok defa ifade edildiği gibi ülkemizde geçici koruma kapsamında olup Türk vatandaşlığını kazanan Suriye uyruklu kişi sayısı 238 bin 768'dir" denildi. Bu kişilerin 134 bin 624'ünün reşit, 104 bin 144'ünün ise çocuk olduğu belirtildi.

Yeni Kabinede Sadece 183 Suriyeli Vatandaşlık Kazandı

Açıklamada, yeni kabine döneminde ise 101'i reşit, 82'si çocuk olmak üzere toplamda 183 Suriyelinin Türk vatandaşlığı kazandığı belirtildi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, "Bahse konu programda iddia edildiği gibi ülkemizde 2,5 milyon Suriye uyruklu kişiye Türk vatandaşlığı verildiği iddiası tamamen gerçek dışıdır ve hiçbir dayanağı yoktur" ifadelerini kullandı.

Dezenformasyona Karşı Uyarı

Bakanlık, resmi rakamların ortada olduğunu ve bu rakamların dışında ileri sürülen iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisinin olmadığını vurguladı. Açıklamada, "Gerçekmiş gibi kamuoyuyla paylaşılan bu sayıların iyi niyetle bağdaşmayan bir tutum olduğu" ifade edilerek, dezenformasyon içerikli bu tür iddialara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.