29 Kişinin Can Verdiği Gece Kulübü Yangını Davasında Tahliyeler

29 Kişinin Can Verdiği Gece Kulübü Yangını Davasında Tahliyeler

Beşiktaş'ta tadilattaki bir gece kulübünde 29 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 9 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, 2 tutuklu sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Beşiktaş Gayrettepe’de 2 Nisan’da meydana gelen olayda, 16 katlı bir binanın -1 ve -2. katlarında faaliyet gösteren gece kulübünde tadilat yapıldığı esnada yangın çıkmış ve bu yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 9 sanığın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Tutuklu Sanıkların Savunmaları

"Olayda Bir Suçum Olduğunu Düşünmüyorum"

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık İbrahim Bildirici, gece kulübünde elektrik işleri yaptığını belirterek, “Tadilat sırasında her basamakta ve masalarda led ışıklar için kablo çekiyordum. Yangın çıktığında orada değildim, yangını duyunca geldim. Yangında hayatını kaybeden kulüp çalışanları arkadaşlarımdı. Tahliyemi istiyorum, olayda bir suçum olduğunu düşünmüyorum” dedi.

"Yol Arkadaşlarımı Kaybettim"

Savunma yapan diğer tutuklu sanık fizik mühendisi Dursun Çelik ise, yangının yüklenici firmalardan birinin çalışanlarının hatasıyla çıktığını savundu. Çelik, “Profesyonel arkadaşlarımı kaybettim, eğer onlar yangından kurtulamadılarsa, başka kimsenin kurtulması mümkün değil” şeklinde konuştu.

İşletme Sahibi Şahzade Şekergümüş’ün Savunması

"Tadilat İzni Almak İçin Çaba Sarf Ettik"

İşletme sahibi tutuklu sanık Şahzade Şekergümüş, her yıl Ramazan ayında tadilat yaptıklarını ve yangının çıktığı gün kulüpte olmadığını belirtti. Tadilat izni almak için belediyeye gittiklerini ancak seçim arifesi olduğu için randevu alamadıklarını söyledi. Şekergümüş, “Belediyelerden aldığımız şifahi izinler vardı ama resmi olarak hiç izin almadık” dedi.

"Yangın Tabelaları Mevcuttu"

Şekergümüş, yangın sırasında kulüpte yangın çıkış tabelalarının mevcut olduğunu ancak tadilat nedeniyle bazıların sökülmüş olabileceğini ifade etti. Ayrıca, yangın eğitimi almadığını belirten Şekergümüş, 2011’den beri kulübü işlettiğini ve bu süre zarfında itfaiye raporu almadığını söyledi.

Mahkemenin Kararı ve Gelecek Duruşma

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Dursun Çelik ve İbrahim Bildirici’nin adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi. Diğer tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.